Ökenmässa

Alla offentliga gudstjänster i kyrkan är från den 2 april inställda tills vidare för att skydda våra mest utsatta medmänniskor, pga spridningen av coronaviruset.

Högalids församling har tagit fram en vacker skrift om Ökenmässan tillsammans med författaren Ann Thörnblad som gjort en noggrann research. Vackra bilder, ett flertal intervjuer och beskrivning av Ökenmässan - sinnenas gudstjänst. Skriften finns till försäljning för 30 kr i Högalidskyrkans vapenhus och i Ansgarskapellet. Du gör samtidigt en insats för Högalidskyrkan kommande renovering. Ska den skickas tillkommer porto. Kontakta församlingen isåfall. Swish funkar bra att betala med: nr 123 120 45 77.

Skriften om Ökenmässan

Ökenmässa firas i normala fall ca varannan torsdag i S:t Ansgarskapellet. Inrökningsgudstjänst kl 17.30, mässan startar kl 18.00.

Ökenmässan har inslag från den koptiska (egyptiska) gudstjänsttraditionen där man kan njuta av meditativ Taizé-musik, en mild doft av rökelse och nybakat nattvardsbröd, ikonbilder och levande ljus.

I mässan används vackra nybakade bröd och ren druvsaft, eller vin. Säg till om du vill ha glutenfritt bröd!

Ökenmässan inleds kl 17.30 med inrökningsgudstjänst, som följs av mässan
kl 18.00.

Information om Ökenmässan och Anafora finner man här:www.svenskakyrkan.se/hogalid

Marie Engström: kerstinmarie@gmail.com

Ökenmässan i Stockholm, Högalids församling, Anaforas vänner/ Friends of Anafora

Passionsspelen i Oberammergau 15 – 23 augusti 2020.
Resa genom Tyskland, besök i Insbruck, Mainau mm. Och så det stora fantastiska Passionsspelet i Oberammergau. Anmälavgift 300 kr.
Arr. Lingmerths resebyro topasen@allt2.se

Information och anmälan till Gunnar Lind gunnar.lind@svenskakyrkan.se
Anmälningsavgift sätts in på konto 609 800 272. clearingnr 6118, G. Lind.
Skriv ditt eget namn som inbetalare! Mejla sedan ditt namn och uppdrag.