En person i prästdräkt står och framför hen sitter ett antal personer och bakom hen är ett altare. Det är tända ljus på flera  håll i kyrkrummet.

Ökenmässa

Högalidskyrkan är stängd för renovering från 1 mars 2021 till våren 2023. För närvarande firas ingen Ökenmässa i Högalid. Övrig verksamhet är flyttad till församlingshuset. Den vackra stora salen är iordningställd som kyrkorum under renoveringstiden.

Skriften om Ökenmässan

Högalids församling har tagit fram en vacker skrift om Ökenmässan tillsammans med författaren Ann Thörnblad som gjort en noggrann research. Vackra bilder, ett flertal intervjuer och beskrivning av Ökenmässan - sinnenas gudstjänst. Skriften finns till försäljning för 30 kr i Högalidskyrkans församlingshus och i receptionen. Du gör samtidigt en insats för Högalidskyrkan renovering. Ska den skickas tillkommer porto. Kontakta församlingen isåfall. Swish funkar bra att betala med: nr 123 120 45 77.

En hand håller i en mobil som ser ut att filma vita brinnande ljus i en kyrka.

Digitala andakter, sång och musik

Välkommen att fira digitala andakter tillsammans med oss!

Ökenmässan har inslag från den koptiska (egyptiska) gudstjänsttraditionen där man kan njuta av meditativ Taizé-musik, en mild doft av rökelse och nybakat nattvardsbröd, ikonbilder och levande ljus. 

I mässan används vackra nybakade bröd och ren druvsaft, eller vin. Säg till om du vill ha glutenfritt bröd!

Ökenmässan inleds med en inrökningsgudstjänst, som följs av mässan.