Allt vi lämnar och allt vi får

Onsdag 24 april 18-19.30 arrangeras en konsertföreläsning med Helsingborgs vokalensemble och klimatforskare från Lunds universitet i S:ta Maria kyrka. Detta blir en levande essä där musik och forskning kompletterar och speglar varandra.

Oavsett om vi lyckas bromsa utsläppen av växthusgaser kommer jordens klimat att förändras mer eller mindre framöver. Ökade utsläpp riskerar att göra vissa platser oboeliga, medan andra knappt förändras om mänskligheten lyckas med omställningen till en fossilfri värld. Här i norra Europa har medeltemperaturen redan ökat mer än på andra håll i världen.

Klimathotet väcker kanske rädsla, men också sorg över en förlorad värld. Vad får vi istället? Den här kvällen tar vi fasta på våra känslor inför klimathotet.

Onsdag 24 april 18-19.30 arrangerar vi en konsertföreläsning med Helsingborgs vokalensemble och klimatforskare från Lunds universitet. Detta blir en levande essä där musik och forskning kompletterar och speglar varandra.

Med musik och tal tar vi med publiken på en känslomässig resa där alla är välkomna att bidra. Vilka tankar väcker klimatförändringarna hos oss? Välkommen att bara lyssna eller att bidra du med!

Föreläsare och medverkande:
Johannes Stripple är docent i statsvetenskap vid Lunds universitet.
Ludwig Bengtsson Sonesson är kommunikatör på Centrum för miljö-
och klimatforskning vid Lunds universitet.
Torill Kornfeldt är vetenskapsjournalist och författare.

Helsingborgs Vokalensemble står för musiken.

Praktisk information
Evenemanget äger rum i Sankta Maria kyrka och är ett samarbete mellan Folkuniversitetet, Svenska kyrkan och Lunds universitet. Biljetter kostar 145 kronor och köps via www.folkuniversitetet.se/kunskapsklubben.