Dop

Dopet är öppet för alla, för barn såväl som vuxna. Dopet är en högtid förknippad med glädje, en gåva för livet och en väg in i den kristna gemenskapen. Du blir en del av den världsvida kyrkan. Men för många är dopet också en stark familjetradition.

Dopet är ett sakrament, en helig handling. Det kallas så för att Jesus själv instiftade det. Dopet är en viktig tradition som binder ihop släktena i nuet och i det förgågna. Dopet är Guds omfamning – ett löfte om att vara med under livets alla dagar, oavsett vad som händer.

Har du någon fundering du inte hittat svar på? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Förklarande text