Påskkrubban vid Vilunda kyrka

Påskevangeliet

I vår påsk-krubba kan du se hur det kan ha sett ut när kvinnorna kom till graven och ängeln berättade att Jesus inte längre var där.

Påskkrubban står i Vilunda kyrkas trädgård vid Väsby centrums norra ingång.

Så här står det i bibeln, i Matteusevangeliets kapitel 28, verserna 1–6:

Läs och lyssna på påskevangeliet

Efter sabbaten, i gryningen den första veckodagen, kom Maria från Magdala och den andra Maria för att se på graven. Då blev det ett kraftigt jordskalv, ty Herrens ängel steg ner från himlen och kom och rullade undan stenen och satte sig på den. Hans utseende var som blixten och hans kläder vita som snö. Vakterna skakade av skräck för honom och blev liggande som döda. Men ängeln sade till kvinnorna: »Var inte rädda. Jag vet att ni söker efter Jesus, som blev korsfäst. Han är inte här, han har uppstått, så som han sade.

Läs vidare på bibeln.se.

Kan man ha en krubba även på påsk?

Visst kan man det, tycker vi! Har du förslag på andra namn? Hör av dig! Du hittar kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Film: Andakt i fastan

I kväll har vi inlett fastan med askonsdagsmässa. Om du vill delta i gemenskapen hemma kan du vara med på vår digitala fasteandakt.