Foto: Alex Giacomini/Ikon

Konfirmation

Året du fyller femton har du chansen att konfirmera dig. Ta den!

Som konfirmand får du möjlighet att fundera på sånt som du kanske inte funderar på varje dag. Det handlar om kristen tro, och kristen tro handlar om livet – kompisar, kärlek, godhet, ondska, Gud & Jesus, frågor & funderingar … det finns plats för allt! 

Vi vill ge dig redskap för att vara trygg i dig själv och ge dig möjlighet att bekanta dig med kyrkans gemenskap. Du får åka på läger, lära känna dig själv och andra på ett nytt sätt, och fundera på sånt som du kanske inte funderar på varje dag. Vi får också tid till utflykter och annat kul!

Konfirmationen är ett samarbete med Eds församling.

Fulltecknat!

Alla platser på konfirmationslägret i Köpenhamn är tyvärr bokade men du kan höra av dig till Mikaela Söderberg (titta längst ner på sidan) så skriver hon upp dig på reservlistan. Sedan hör hon av sig om någon plats blir ledig.

Foto: Patrick Schneider / Unsplash

Konfirmationsläger i Köpenhamn

Storstadskonfirmation!

När?

Vi träffas först några söndagar under vårterminen: 10 mars, 21 april, 19 maj.

Sedan ses vi hela dagarna 17–20 juni.

24–27 juni åker vi till Köpenhamn i fyra händelserika dagar. Vi har lektioner och andakter men också nära till allt som finns i en riktig storstad: studiebesök, berömda platser, gå på Tivoli, se den lilla sjöjungfrun (statyn, inte filmen), shoppa på Ströget, besöka Köpenhamns domkyrka med mera.

Konfirmation

Söndagen den 30 jun 2024 klockan 11.00 i Vilunda kyrka.

 

Hammarby församlings konfaledare berättar vad de tycker var det bästa med konfirmationen

Vill du höra vad församlingens unga ledare tycker var det bästa med konfirmationen? Vilken tur att vi har gjort en film där de berättar just det:

Ett alternativ: Gålölägret

Vi vill också tipsa om en annan möjlighet till konfirmation: Gålölägret. Det är ett läger för den som är intresserad av människovärde och mänskliga rättigheter. Där möts ungdomar från hela Sverige som går i grundskola, specialskola, resursskola eller särskola – med eller utan behov av särskilt stöd.

 

Du kan läsa mer hos Högalids församling, som håller i Gålölägret.

Mer information och anmälan