Konfirmation

Du kanske inte tror på Gud eller kallar dig kristen. Vi vill ge dig en chans att ta reda på vad kristen tro handlar om.

Ungdomar födda -04 inbjuds till konfirmation.

Vem är jag? Vem vill jag vara? Duger jag?

Konfirmation handlar om att genom samtal, övningar, lek och andaktsliv lära känna varandra, sig själv och kristen tro.

KOM TILL PRÖVA-PÅ-TRÄFF!

Onsdag 3 oktober kl. 18.00 Vilunda församlingshem

Även grannförsamlingarna Ed och Fresta ordnar pröva på träffar: Torsdag 27 september kl. 16.00 i Eds församlingsgård, Se Eds hemsida.  Söndag 23 september kl. 17.00 Fresta församlingsgård, se Fresta hemsida.

Konfirmation i Hammarby församling

I Hammarby har vi vanligtvis tre grupper; två veckogrupper, varav en finskspråkig, och en sommargrupp som reser till London. Veckogrupperna träffas normalt en gång i veckan under skolåret, med konfirmation i slutet av våren. Under året åker vi iväg en helg på läger.

Bild: Mikaela Söderberg

Veckogrupp

I denna grupp funderar vi över livets frågor med hjälp av Frälsarkransen, (ett armband med olika pärlor som talar om livet.)

Som konfirmand får du vara med om att åka på roligt läger, träffa nya kompisar, diskutera och fundera över livets hemligheter, skapa och göra spännande övningar, fira gudstjänst tillsammans m.m. Du är värdefull och viktig för att du är den du är!

När: Vi träffas onsdagar 17.00-19.00. Vi börjar alltid med fika och avslutar med andakt. En gång i måndaden går vi i kyrkan tillsammans.

Bild: Emma Dahlbäck/IKON

Var: Vilunda församlingshem, Kyrkvägen 9 i Upplands Väsby.

Läger: Vi åker på ett helgläger på våren till stiftsgården Stjärnholm.

Konfirmation: maj 2019.

Kostar det något? Nej! Allt är gratis.

Vi bjuder in till en informationskväll onsdagen den 3 oktober kl. 18.00 i Vilunda församlingshem. Det bjuds på gott fika och mycket information. Både föräldrar och blivande konfirmander är välkomna för att veta mer, ställa frågor eller anmäla sig till grupperna.

Anmälan Vill du veta mer om någon av grupperna eller om du vill anmäla dej direkt maila: mikaela.soderberg@svenskakyrkan.se eller använd formuläret nedan.

Bild: Mikaela Söderberg

konfirmation i london

(start 16 december)

När: första träffen den 16 december, sen 1g/mån, v. 26, veckan efter Londonresan träffas vi också för att arbeta med vår konfirmationsredovisning.

Var: Vilunda församlingshem, Kyrkvägen 9 i Upplands Väsby.

Läger: Vi åker på en 5 dagars resa till London, sommaren 2019. Resedatum: 17 juni – 21 juni, 2019.

Konfirmation: juni 2019.

Kostnad: Anmälningsavgift 500 kr som återbetalas efter genomförd resa. Begränsat antal platser, ungdomar som tillhör Hammarby församling har förtur.
Vi kommer att ha roliga och händelserika dagar i London med intressanta studiebesök, museibesök (exv. Madame Tussauds m.fl.), besöka kyrkor och äta gott. Resan har en inriktning mot socialt arbete men det finns även plats för shopping och kyrkbesök.

Anmälan till konfirmation ht18/vt19

Om antalet anmälningar överstiger antalet tillgängliga platser i vald grupp praktiseras kösystem utifrån ankomstdatum på anmälan. Ungdomar boende i Hammarby församling har förtur till grupperna.

Dataskyddsförordningen: I samband med denna anmälan lämnar du ifrån dig personuppgifter. Vi hanterar dessa i enlighet med dataskyddsförordningen GDPR. Beroende på syfte administrerar vi uppgifterna utifrån rådande informationssäkerhetsåtgärder. Läs mer på vår hemsida www.svenskakyrkan.se/hammarbyforsamling.

Konfirmandverksamhet

Maria Helena Karlqvist

Barn och ungdom, Församlingspedagog, Himlaskoj, Konfirmandarbetslag, Konfirmandverksamhet, Musikverksamhet, Musikverksamhet_Barn, Möjligheternas Hus - personal, Skolverksamhet

Mikaela Söderberg