Hammarby församlings julkrubba
Foto: Monica Hjärtstädt

Läs och lyssna på julevangeliet

Julevangeliet är det stycke ur Bibeln (Lukasevangeliet 2:1-20) som handlar om Jesus födelse och som vi läser upp under julhelgen. Här kan du lyssna på och läsa julevangeliet.

Lyssna på julevangeliet

Här får du höra Helka Sisättö-Elertson, tidigare präst i Hammarby församling, läsa julevangeliet.

Läs julevangeliet

Julevangeliet

Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare i Syrien. Alla gick då för att skattskriva sig, var och en till sin stad. Och Josef, som genom sin härkomst hörde till Davids hus, begav sig från Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad Betlehem, för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som väntade sitt barn.

Medan de befann sig där var tiden inne för henne att föda, och hon födde sin son, den förstfödde. Hon lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem inne i härbärget.

I samma trakt låg några herdar ute och vaktade sin hjord om natten. Då stod Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfäran. Men ängeln sade till dem: "Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba." Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud: "Ära i höjden åt Gud och på jorden fred åt dem han har utvalt."

När änglarna hade farit ifrån dem upp till himlen, sade herdarna till varandra: "Låt oss gå in till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss veta.” De skyndade i väg och fann Maria och Josef och det nyfödda barnet som låg i krubban. När de hade sett det, berättade de vad som hade sagts till dem om detta barn. Alla som hörde det häpnade över vad herdarna sade. Maria tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det. Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för vad de hade fått höra och se: allt var så som det hade sagts dem. 

Lukasevangeliet 2:1-20

Mer advent, jul och nyår i Hammarby församling

Julklappar

Tack för en god jul!

Med er hjälp kunde vi dela ut 350 julklappar, presentkort och många matkort och julkassar! Tack för er omsorg och ert stöd!

Advent och jul i Hammarby församling

Vi är glada för att vi äntligen kan träffas och fira jul tillsammans i kyrkan igen. Här kan du läsa om advent och julen i Hammarby församling.

Julandakt från Vilunda kyrka

Film: Julandakt från Vilunda kyrka

Vi sjunger första versen ur psalmerna 428 (Mitt i vintern var det) och 122 (Dagen är kommen).

Hammarby församlings julkrubba

Läs och lyssna på julevangeliet

Julevangeliet är det stycke ur Bibeln (Lukasevangeliet 2:1-20) som handlar om Jesus födelse och som vi läser upp under julhelgen. Här kan du lyssna på och läsa julevangeliet.

Teckenspråkskalender 2021 3×3

Teckenspråkskalendern 2021

Succén är tillbaka med ett nytt tecken på teckenspråk varje dag från första december fram till julafton!

Film: Andakt från Vilunda kyrka inför första advent

Ta fram psalmboken och följ med i psalm 104 (Gläd dig du Kristi brud).