Foto: Vidar Nordli-Mathisen / Unsplash

Advent och jul i Hammarby församling

Vi är glada för att vi äntligen kan träffas och fira jul tillsammans i kyrkan igen. Här kan du läsa om advent och julen i Hammarby församling.

Mer advent, jul och nyår i Hammarby församling

Julandakt från Vilunda kyrka

Film: Julandakt från Vilunda kyrka

Vi sjunger första versen ur psalmerna 428 (Mitt i vintern var det) och 122 (Dagen är kommen).

Hammarby församlings julkrubba

Läs och lyssna på julevangeliet

Julevangeliet är det stycke ur Bibeln (Lukasevangeliet 2:1-20) som handlar om Jesus födelse och som vi läser upp under julhelgen. Här kan du lyssna på och läsa julevangeliet.

Ge bort en julklapp

Vill du vara med och ge en julklapp till barn som annars inte får? Många hör av sig som inte har råd till julklappar till sina barn. I år vill vi dela ut nya inslagna julklappar. Du kan också ge ett bidrag som vi köper presentkort för.

Teckenspråkskalender 2021 3×3

Teckenspråkskalendern 2021

Succén är tillbaka med ett nytt tecken på teckenspråk varje dag från första december fram till julafton!

Film: Andakt från Vilunda kyrka inför första advent

Ta fram psalmboken och följ med i psalm 104 (Gläd dig du Kristi brud).

Advent och jul i Hammarby församling

Njut av advents- och julmusik – i kyrkan eller digitalt

Gå på en advents- eller julkonsert

I Svenska kyrkans kalender hittar du konserter och gudstjänster i din egen närhet under advent och jul.

Åtta körsångare står och sjunger på coronasäkert avstånd från varandra i Umeå stads kyrka.

Digitala konserter i juletid

Välkommen att ta del av konserter med advents- och julpsalmer, sånger och körstycken – från soffan där hemma.

Hitta gudstjänster och aktiviteter som passar dig

En blond liten flicka i snickarbyxor och stickad tröja sitter i en kyrkbänk. Andra besökare syns suddigt i bakgrunden.

Vad händer i kyrkan under advent och jul?

Hitta något som passar dig i kyrkan under de kommande veckorna.

Därför firar vi advent – läs om de fyra olika adventsveckorna

Tre juldekorationer – en liten julgran, ett litet jultåg och en liten julstjärna – ligger på ett underlag av grått trä.

Varför firar vi advent och jul?

Advent och jul är självklara helger i vårt samhälle. Men varför firar vi advent och jul – egentligen? Och varifrån kommer traditionerna, med adventsstjärna, tomte och klappar? Här får du veta mer.

Få inspiration till dina egna adventstankar

Adventskalender

Följ Svenska kyrkans adventskalender på Facebook. Varje dag publiceras en kortare tanke, bön eller betraktelse som en öppnad lucka.

En man sitter på en stubbe och blickar ut över en snötäckt sjö.

Tankar inför helgen – under advent och jul

Läs en prästs funderingar inför helgen. Nytt blogginlägg publiceras varje torsdag.

Var generös i jul

Många ger julklappar till nära och kära jul. Men vi får också dela med oss till dem som bor långt bort, och som kämpar för en bättre framtid.

Be en bön eller tänd ett digitalt juleljus på bönewebben