Kapellet

Invid Hammarby kyrka, precis nedanför åsen, står det lilla kapellet.

Om kapellet

Kapellet ligger i anslutning till Hammarby kyrka

Kartlänk för att hitta hit.

Kapellet uppfördes i början av 1960-talet. Invigningen skedde 1961.

I kapellet finns cirka 45 sittplatser och här finns även en liten orgelläktare med en piporgel. Detta gör att kapellet passar alldeles utmärkt till mindre ceremonier, till exempel för begravningar. Rummet är även utsmyckat med en väggbonad i textil, gjord 1961 av konstnären Sofia Widén. Här förvaras även tre stycken stenmonument; ett ristat gravklot, en gravkista samt en sten med ett ristat kors.

Från början var kapellet en egen fristående byggnad, men 1978 byggdes ett väntrum till i anslutning till själva kapellet.

För dem som vill hålla en liten cermoni för t.ex. dop eller vigsel, kan kapellet var ett alternativ.

Hammarby församling upplåter även kapellet med väntrum till borgerliga ceremonier, för till exempel anhöriga som vill hålla begravningar i närheten av kyrkogården, men av olika orsaker inte vill vara i Hammarby kyrka.