Foto: Hammarby församling

Dop

I dopet samlas de närmaste för att välkomna och fira det nya livet. Vi vill hjälpa till att göra den stunden till ett fint minne för dig.

Vi bjuder på tårta!

Vi är glada för att ni väljer att boka dop hos oss, och vi vill vara med och dela glädjen med er. Därför bjuder vi på tårta till dopkaffet!

Vill du boka dop, eller har du frågor om dop?

Mer information från församlingen

Om du har några frågor angående dop i Hammarby församling, eller vill boka tid för dop, kontakta

Hammarby församlings expedition
telefon: 08-555 168 27, 28
fax: 08-590 707 14
e-post: hammarby.forsamling@svenskakyrkan.se

Postadress:

Hammarby församling
Kyrkvägen 9
194 78 UPPLANDS VÄSBY

Boka dop

Letar du tid för dop? Hos Hammarby församling kan du reservera tid för dop redan på hemsidan. Vill du hellre besöka oss, ringa eller mejla så går det lika bra. Här hittar du all information du behöver och hur du går tillväga.

Vanliga frågor om dop

Här försöker vi samla de vanligaste frågorna om dop i Hammarby församling. Har du några andra frågor är du välkommen att kontakta oss.

Kyrkor för dop

Hammarby församling har ett antal platser där vi kan erbjuda dop. Några av de platser vi rekomenderar varmast presenteras nedan.

Hammarby kyrka

Hammarby medeltida kyrka ligger vid sjön Fysingens södra strand, nedanför Brunkebergsåsen som tar sin början här.

Vilunda kyrka

I Väsby centrum invigdes år 1975 en ny kyrka, som fick namnet Vilunda kyrka.

Kapellet

Invid Hammarby kyrka, precis nedanför åsen, står det lilla kapellet.

Trefaldighetskällan

I närheten av Hammarby kyrka ligger en klar källa, som rinner mot norr. Denna källa har i århundraden använts som en helig källa, då den ansågs ha helande krafter.

Dop vid trefaldighetskällan

Under den varma årstiden kan utomhusdop vid den vackra Trefaldighetskällan ge ett trevligt minne. Källan ligger utomhus, cirka 300 meter bakom Hammarby kyrka, vid sjön Fysingen. Källan är känd sedan medeltiden, och platsen är naturskön.

Samlas i prästgården!

För dig som letar efter en plats att samlas efter dop eller begravning i Hammarby kyrka finns den gamla prästgården. Prästgården ligger i anslutning till Hammarby kyrka, och där kan ni samlas för fest, firande, eller minnesstund.

Dopets symboler

I dopet och dopgudstjänsten finns ett antal viktiga symboler. Dessa symboler visar på det nya liv som nu tas upp i den kristna gemenskapen och är tecken som påminner om Guds kärlek.