Påskliljor i skolskenet. I bakgrunden skymtas ett kors.

Detta händer i påsk

Här hittar du hela påskens program i Svenska kyrkan Hägersten. Konserter, gudstjänster och stunder med barnen.

Restriktioner som gäller just nu

• Som huvudregel gäller gränsen 50 deltagare vid våra aktiviteter och evenemang. Vid dessa tillfällen krävs inte vaccinationsbevis.
  • Vid enstaka evenemang behöver du som deltagare visa vaccinationsbevis och legitimation. Detta gäller för dig som är 18 år eller äldre. Se i kalendern vilka evenemang det gäller.
  • Vi följer noga utvecklingen kring Covid-19, och anpassar verksamheten utifrån gällande riktlinjer och rekommendationer.
  • Läs mer om hur vi tillämpar begränsningar och vaccinationsbevis här.

Palmsöndag – 10 april

Fira palmsöndagen – Gudstjänster i våra kyrkor
Palmsöndag är dagen då Jesus rider in i Jerusalem på åsnan. Och folket välkomnar honom. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan, såväl som Gröndals och Mälarhöjdens kyrkor.

11–13 april kl. 19–21 Uppenbarelsekyrkan

Passionsfilm i Uppenbarelsekyrkan
Film i kyrkan under Stilla veckan. Vi utforskar hur det är att vara människa. Vi utgår från livserfarenheter som är aktuella i påskens drama.

Skärtorsdag – 14 april

kl. 19.00 Kvarterskyrkan på kajen
Musik i påsktid
Välkommen till Kvarterskyrkan på kajen. Ta del av körsång och nattvard denna skärtorsdag.

Foto: Illustratör Susanne Engman

Långfredag – 15 april

kl. 11.00 Uppenbarelsekyrkan
Långfredagsgudstjänst med musik
Stabat Mater av Pergolesi, med barockensemble. Långfredag i Uppenbarelsekyrkan.

kl. 12.00–17.00 Uppenbarelsekyrkan
Retreat i Uppenbarelsekyrkan
En stilla dag inför korset. Stanna upp en stund på långfredagen. Anmäl dig senast 8 april.

kl. 15.00 Gröndals kyrka
Musikandakt vid korset
Vi lyssnar till musik av Bach, Mozart med flera. Välkommen till Gröndals kyrka.

Påskafton – lördag 16 april

kl. 23.30 Uppenbarelsekyrkan
Påsknattsmässa i Uppenbarelsekyrkan
Upplev påsknatten i Uppenbarelsekyrkan.

Påskdagen – söndag 17 april

Påskdagsgudstjänster i våra kyrkor
Nu är den stora kristna festdagen här! Påskdagen – dagen då Jesus uppstår. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan såväl som Gröndals och Mälarhöjdens kyrkor.

Annandag påsk – måndag 18 april

kl. 13.00 Uppenbarelsekyrkan
Pilgrimsvandring light
En påskvandring i vår närmiljö. En bra möjlighet att prova på pilgrimsvandring. Börja pilgrimsvandra!

Hitta evenemangen i påsk