Påskliljor i skolskenet. I bakgrunden skymtas ett kors.

Detta händer i påsk

Här hittar du påskens program i Svenska kyrkan Hägersten. Exempelvis gudstjänster, musik och pilgrimsvandring. Välkommen att fira påsken.

Hitta allt som händer i påsk

2/4 Konsert: Matteuspassionen av J S Bach

Upplev Matteuspassionen med Hägersten A Cappella, Ann Wallströms barockorkester, Anna Friman, sopran, med flera. I Uppenbarelsekyrkan kl 17.00. Köp din biljett via Billetto.se.

3–5/4 Passionsfilm: Tre filmer om att vara människa

Kom och se film i kyrkan kring de stora existentiella frågorna. Vi utforskar hur det är att vara människa. Filmerna utgår från livserfarenheter som är aktuella i påskens drama. Kl. 19.00 i Uppenbarelsekyrkan, tre kvällar i rad.

Ett påskris med färgglada fjädrar.

6/4 Skärtorsdagsmässa – Musik i påsktid

Välkomna på en stilla Skärtorsdagsmässa med mycket musik. Kören Voce Novum medverkar. Kl. 19.00 i Kvarterskyrkan på kajen.

7/4 Retreat - Stilla dag inför korset - Anmälan senast 31/3

En halvdag i stillhetens tecken för vila och återhämtning. Vi samlas i tystnad runt korset och långfredagens berättelse och det erbjuds stillhet, gemenskap, soppa och läs- och skaparhörna. Avgiftsfritt. Anmäl dig senast 31 mars.

7/4 Långfredagsgudstjänst med musik: Stabat Mater av Pergolesi

Upplev långfredagen med Stabat Mater av Pergolesi, med Martin Blomquist, Cecilia von Heijne, Ann Wallström och barockensemble. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 11.00.

Påskliljor i skolskenet. I bakgrunden skymtas ett kors.

8/4 Påsknattsmässa i Uppenbarelsekyrkan

Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 23.30. Nu kommer ljuset tillbaka. Jesus är uppstånden!

10/4 Pilgrimsvandring light

Kom och prova på pilgrimsvandring! Vi rundar av påsken med att vandra mellan Gröndals kyrka och Mälarhöjdens kyrka. Vandringen tar ca 3 timmar. Välkommen!

Om påsken på Svenska kyrkans nationella sidor

En kvinnlig präst håller upp en oblat.

Vad händer i kyrkan under stilla veckan och påsk?

I vår kalender hittar du händelser och verksamheter, nära dig eller på en specifik plats.

Inspelade konserter och gudstjänster under fastan och påsken

Lyssna till ett urval konserter och gudstjänster under stilla veckan och påsken.

Se den animerade filmen om varför vi firar påsk

Solnedgång mot en kal kvist.

Stilla veckan och påsk

Stilla veckan och påsk rymmer ett drama med vänners svek, maktens grymhet och Guds ingripande. Händelserna förändrade livsvillkoren för all framtid.

Besök bönewebben – be en bön eller tänd ett ljus