Besöksverksamhet i Gustaf Vasa församling

Ibland kan det vara trevligt, med ett avbrott i vardagen. Att få byta några ord, som diktaren Hjalmar Gullberg skriver om, kan ge dagen annan lyster kanske genom ett besök och en trevlig pratstund, eller genom att få sällskap på en promenad.

I Gustaf Vasa jobbar vi med volontärer som går in i olika volontäruppgifter. Skulle du vilja träffa en volontär för att prova hur det känns att få kontinuerliga besök, kanske varje vecka, eller någon gång i månaden?

Byta ett ord eller två gjorde det lätt att gå…

Hjalmar Gullberg

Vill du få besök?
Ring då, eller skicka ett epostmeddelande. En av Gustaf Vasa församlings diakoner, Sven Johannesson, finns med och presenterar volontären för dig. Han finns också tillgänglig när det gäller kontakten mellan dig och din volontär.

Så här blir du volontär
Du som ställer upp som volontär kommer att få en introduktion till ditt uppdrag och en kontaktperson som du kan vända dig till om du behöver hjälp i uppdraget. Din kontaktperson och du kommer överens om uppdraget och ni skriver tillsammans en överenskommelse för detta.

Uppdraget
Uppdraget kan vara något som församlingen redan gör men det kan också vara något nytt som du föreslår och som vi tillsammans kommer överens om. Tillsammans med den du besöker kommer vi överens om hur ofta ni träffas.

Om du har frågor om besöksverksamheten, eller om du vill ha besök är du
välkommen att kontakta Sven Johannesson, diakon i Gustaf Vasa församling,
08-508 88 602.

Stöd och samtal

Välkommen till Själavårds- och samtalsmottagningen. Vi erbjuder samtal med präst, diakon eller terapeut