Foto: Per Petersson

Göteborgin hiippakunta

Tervetuloa Göteborgin hiippakuntaan, joka ulottuu Hallannin harjusta Norjan rajalle. Hiippakunnan tehtävä on tukea seurakuntia yhteisessä tehtävässämme välittää evankeliumia kaikille ihmisille.

Kesällä 2021 toteutetaan valtakunnallinen kaksikielinen rippikoulu suomeksi ja ruotsiksi.

Tervetuloa rippikouluun!

Ruotsin kirkon toimintaan voit lukea tästä.

Ruotsin kirkko koronakriisin aikana

Tarvitsemme kriisiaikoina kohtaamisia sekä tukea ja apua enemmän kuin tavallisesti. Siksi muutamme toimintaamme tilanteen vaatimusten mukaisesti. Koronaviruksen vaikutuksesta Ruotsin kirkon toimintaan voit lukea tästä.

Tässä tiedotetaan ruotsinsuomalaisille tärkeistä asioista hiippakunnan alueella.

Uutisia

Ruotsin kirkossa otettiin helluntaina 31.5.2020 käyttöön suomenkielinen käännös uudesta kirkkokäsikirjasta.

Kirkkokäsikirja suomeksi

Uusi hiippakuntalehtemme Kontakti kertoo seurakuntien suomenkielisestä toiminnasta koko hiippakunnassa. Tästä klikkaamalla pääset lukemaan sen.

Hiippakuntalehti nro 2 ilmestynyt

/ Här läser du om den sverigefinska verksamheten i stiftets församlingar.

Seurakunnissa suomeksi/ Verksamhet på finska

Ruotsin kirkko toimii monella kielellä. Göteborgin hiippakunnan seurakunnissa on myös suomenkielistä toimintaa. / Här läser du om den sverigefinska verksamheten i stiftets församlingar.

Holokaustin romaniuhrien ja muiden uhriryhmien muiston kunniaksi järjesti Sveriges Internationella Roma festival yhdessä Forum för levande historia kanssa seppeleenlaskun. Pappi Satu Rekola osallistui Hagan kirkkoaukealla Göteborgissa 2.8.2020 pidettyyn muistotilaisuuteen. Kuvassa yhdessä romaniaktivisti Domino Kain kanssa.

Muistotilaisuus

Ruotsin kirkolla on joka vuosi ohjelmaa Göteborgin Kirja- ja kirjastomessuilla otsikolla "Se människan". Viime vuonna näyttelyosaston yhteydessä oli Suomen romanitaustaisen Domino Kain kaksikielinen (ruotsi-romani chib) valokuvanäyttely. Nyt sitä voi tilata eri puolille Ruotsia.

Valokuvanäyttely ROM = MÄNNISKA

"Jumalallamme on haavat" otti Susanne Rappmann tunnuslauseekseen, kun hänet vihittiin piispaksi 4. maaliskuuta 2018. Hänestä tuli Göteborgin hiippakunnan 24. piispa vuoden 1665 jälkeen.

Piispa Susanne

Göteborgin hiippakunnan toimintaperiaatteet kansallisilla vähemmistökielillä ja viittomakielellä tehtävässä työssä.

Vähemmistökielet