Coronavirus

Med tanke på den rådande situationen angående Coronaviruset kommer Fryksände pastorat att vidta vissa åtgärder för att förhindra smittspridning. Här kan du läsa om aktuella förändringar i vårt arbete i pastoratet.

Med tanke på den rådande situationen angående Coronaviruset kommer Fryksände pastorat att vidta vissa åtgärder för att förhindra smittspridning. I våra församlingshem och kyrkor finns det handsprit utställd som alla bör använda. Vi undviker handhälsning och försöker hålla lite avstånd till varandra.

Pga. de nya direktiven från folkhälsomyndigheten där sammankomster över 50 personer förbjuds så tillåts endast 45 st. besökare i kyrkan förutom personal vid våra gudstjänster.

För att minska smittspridning har vi markerat fasta sittplatser i våra kyrkor vid tex. gudstjänster. Psalmböckerna spritas regelbundet.

• I dagsläget har vi beslutat att ställa in SOPPLUNCH, GUBBFRUKOST, ANDAKTER på våra äldreboenden.
  • VÄVVERKSAMHETEN på prostgården är pausad.
  • SYFÖRENINGSTRÄFFARNA i Lekvattnet, Vitsand och Östmark är pausade.
  • ALL KÖRVERKSAMHET är pausad.
  • MEDITATIONEN på torsdagar är pausad.
  • BIBEL & FÖRBÖNSGRUPPEN är pausad.
  • CAFÉ LITEN & STOR  och BARNTIMMARNA är pausade.
  • Vi kommer inte att under denna tid fira nattvard i gudstjänsterna, annars fortlöper gudstjänsterna som planerat.
  • KYRKKAFFET är pausat vid våra gudstjänster.
  • Fryksände löparklubb meddelar att motionsloppet SIRI_4K som skulle gått av stapeln den 21 maj är inställt.

Håll gärna utkik här för nya uppdateringar då vi följer hur läget utvecklas, så ytterligare förändringar kan komma att ske med kort varsel.

Läs även Torsby kommuns information om läget i kommunen, där du bla. kan få hjälp att handla mat om du är 70+ tel. 0560-160 10, där vi i Svenska kyrkan är en av frivilligorganisationerna som finns med och hjälper till.

Ta hand om er och varandra!