Höga kustens vocalensemble

Höga Kusten Vokalensemble

Fragment av en okänd planet.

 

Frösö kyrka söndag 23 juni 18:00

Höga Kusten Vokalensemble ger en konsert med bitar av en fantastisk värld - med blommor och sång, med motgångar och skönhet. Repertoaren sträcker sig från nationalromantiska klassiker via franska impressionister till ett uruppförande av Johannes Pollak. Ensemblen tar oss med på en resa genom trädgårdar och mystik. Var kommer vi ifrån och vart är vi på väg?

Musik av Johannes Pollak, Wilhelm Peterson-Berger, Francis Poulenc, Bo Holten med flera.

Om Höga Kusten VoKalensemble

Höga Kusten Vokalensemble bildades 2016 av David Wahlén med ambitionen att framföra klassisk körmusik med strävan mot hög konstnärlig nivå. Ensemblen består av 12-16 sångare och har sedan starten konserterat flitigt i Höga kustenområdet, nu senast en konsert med en okänd konsertant opera av Caludio Monteverdi i ett forskningsprojekt för musikhögskolan i Piteå. Ensemblens sångare är verksamma som musiklärare, kyrkomusiker och frilansmusiker.

Om David Wahlén

David Wallén

David Wahlén har studerat dirigering och dragspel på masternivå vid musikhögskolan i Piteå och Sibeliusakademin i Helsingfors. Han har lett körer och orkestrar över hela Sverige och varit kapellmästare vid flera kontemporära operauppsättningar. David undervisar i ensembleledning och dirigering vid Framnäs folkhögskola och är regiondirigent för kyrkosångsförbundet i Härnösands stift. Som dragspelare har David vunnit Sverigemästerskapen som ungdom, mottagit samtliga större stipendier för dragspelare i Sverige och blivit utsedd till Årets dragspelare 2012.