Pääsiäinen 2021 Påsken

Kristus nousi kuolleista! / Kristus är uppstånden!

Kristus nousi kuolleista!

Pääsiäisaamun viesti ylös nousseesta Kristuksesta kaikuu halki kristikunnan. Kuolema on voitettu, Jumalan rakkaus on murtautunut uudella tavalla ihmiskunnan elämään. Lupaus on täyttynyt, Jumalan uudistava luomistyö jatkuu sinussa ja minussa. Kristittyinä myös me olemme osalliset Kristuksen ylösnousemuksen voimasta- Hän on meidän ja me olemme hänen.

Pääsiäisjakso kestää kirkkovuodessa aina helluntaihin saakka. Mutta pääsiäisen salaisuus, sen riemu ja voima olkoon raikkaana lähteenä virkistämässä ja sammuttamassa hengellistä janoamme jokaisena elämämme päivänä.

Siunattua pääsiäisaikaa Sinulle!

Pyhä, väkevä Jumala, me iloitsemme ja juhlimme edessäsi. Sinä olet herättänyt Kristuksen kuolleista. Kiitämme sinua siitä, että uudistat koko maailman ja teet meidät osallisiksi elämästä, joka ei koskaan kuole. Täytä meidät ylösnousemuksen voimalla. Amen

Kirkkoherra Martti Paananen

Kristus är uppstånden!

Påskmorgonens budskap om att Kristus har uppstått ekar genom hela kristenheten. Döden är besegrad, Guds kärlek har på ett nytt sätt brutit sig in i mänsklighetens varande. Löftet är uppfyllt, Guds förnyande skapelse fortsätter i dig och mig. Som kristna är vi också delaktiga i kraften från Kristi uppståndelse – Han är vår och vi är hans.

Påsktiden sträcker sig ända till pingsten. Men må påskens hemlighet, välsignelse, glädje och kraft  vara en källa till vederkvickande som kan släcka vår andliga törst varje dag i våra liv.

En välsignad påsktid till dig!

Helige, starke Gud, vi gläds och firar inför dig. Du har uppväckt Kristus från de döda. Vi tackar dig för att du förnyar hela världen och gör oss delaktiga av livet som aldrig dör. Fyll oss med uppståndelsens kraft, Amen

kyrkoherde Martti Paananen

Kiirastorstain hartaus 1.4.2021 klo 18.00 Andakt på skärtorsdagen

mukana/medverkande Ella Järvinen, Merja Aapro, Birgitta Forsman, Pia-Marit Lahtinen, Martti Paananen, Maija Toivola, Teppo Simuna