Foto: Johannes Frandzén

Påsken i Danderyds församling

Korsvandring på Danderyds kyrkogård - som du kan gå eller titta på digitalt i din telefon, påsklandskap i Sätraängskyrkan, streamade gudstjänster och passionsandakter. I år präglas påsken i Danderyd församling naturligtvis av corona-pandemin men det blir påsk - trots allt - och under lite andra former.

Den här veckan, stilla veckan, är en tid för eftertanke, stillhet och bön, men också glädje och hopp.  Välkommen att fira påsk! 

Tre av påskhelgens gudstjänster kommer att streamas -  klicka på länken till Danderyds församlings sida på YouTube eller vår Facebook-sida 
Skärtorsdagsmässan 9/4 kl. 18.30 
Långfredagens gudstjänst 10/4 kl. 11.00
Påskdagens högmässa 12/4 kl. 11.00 sänds digitalt. (Sedan den 2 april firasgudstjänsterna utan gudstjänstdeltagare.) 

Gudstjänst på annandag påsk 13/4 
Med anledning av Corona-pandemien firas gudstjänsten utan besökare.

Öppet i Danderyds kyrka
På morgonen kl. 8.30 finns möjlighet att gå på morgonbön. Danderyds kyrka är öppen alla dagar (måndag-söndag) kl. 9.00-17.00. Kom in och tänd en ljus, sitt ett tag eller se dig om i kyrkorummet. 

För dig som gillar att läsa 
I Danderyds kyrka finns ett bokbord där du kan hitta både smått och gott i bokfloden.

Korsvägsvandringen på Danderyds kyrkogård 
Under stilla veckan kan du gå en korsvägsvandring vid Danderyds kyrka. På kyrkogården finns en parallell påskvandring att gå för barn. Gå när du vill, i den takt du själv önskar. Du som går vuxenvandringen kan ladda ner en app som kan läsa qr-koder i din telefon och ta med ett par hörlurar för att kunna se filmer gjorda av prästerna Jenny Karlsson och Peter Johansson. Filmerna finns även att titta på här

Passionsandakt x 3
Måndag 6/4, tisdag 7/4 och onsdag 8/4 kl. 18.30 är det passionsadakt med läsningar och musik.

 

Musik vi korset
På långfredagen 10/4 kl. 15.00 spelar organisten Maria Resare ”Musik vid korset”. Passa på att komma in och lyssna en stund om du är ute på promenad…. 

Påsklandskapet i Sätra 
Följ bibelns berättelser inför, under och efter påsktiden. I Stallet, bredvid Sätraängskyrkan, byggs varje år ett påsklandskap upp med handgjorda dockor. Ta en promenad i de vackra omgivningarna runt Edsviken och gör ett stopp vid Stallet. 

Öppet i Sätraängskyrkan 
Året om är det öppet i Sätraängskyrkan. Välkommen in!