Människan, skapandet och livskraften - Hanna Dorsin, Inger Edelfeldt och Cecilie Løken

Musik, humor samt ord och bild. Vid tre tillfällen under våren har vi fått möta tre konstnärer som förmedlar livskraft genom skapande. Frågor om livet, existensen, människa och Gud möts i dessa samtal med andlighet, kultur och demokrati som inramning. Länk finns nedan.

Torsdag 11/3 kl 19.00 - MUSIKEN
Cecilie Løken, konsertflöjtist som startat hjälporganisationen Röda hjärtat
Cecilie är en flöjtist som har solouppdrag över hela världen. Hon har spelat på många av de stora scenerna och med de främsta orkestrarna. Samtalet kommer att handla om hur musiken kan hjälpa människor att leva och överleva. 
Klicka på länken till Kyrkan i Enebybergs Youtube-kanal för att se samtalet: https://youtu.be/m2Xl1AQFsxA

Torsdag 22/4 kl 19.00 - HUMORN
Hanna Dorsin, skådespelare, komiker
Hanna är framför allt känd från humorgruppen Grotesco men har medverkat i en mängd filmer, tv-serier och scenproduktioner. Samtalet den här kvällen kommer att handla om allvaret i humorn och hur vi med humorns hjälp kan skapa förändring i samhället. 
Klicka på länken till Kyrkan i Enebybergs Youtube-kanal: https://www.youtube.com/watch?v=in_DqYPfQho&t=461s

Torsdag 20/5 kl 19.00 ORDEN OCH BILDEN
Inger Edelfeldt, författare, aktuell med sin nya bok ”Om snö och guld”
Inger är antagligen känd för de flesta som prisbelönt författare med en rad romaner, ungdomsböcker, seriealbum och lyrik bakom sig. Hon är också illustratör och konstnär. Samtalet med Inger kommer att handla om hur skapandet kan ha en avgörande betydelse för livskraften men också hur livets svärta likaväl som dess magi behöver omfamnas för att livet ska bli helt. 
Klicka på länken till Kyrkan i Enebybergs Youtube kanal:  https://youtu.be/LbuloDeGzzo 

Kontakt: jenny.karlsson@svenskakyrkan.se, präst.