Vill du bli Juniorledare?

Nyhet Publicerad

I höst startar "Söndagshäng i Oscar Fredrik" för barn i skolåldern. Nu söker vi dig som går i årskurs 6 eller mer som vill ta lite extra ansvar för gruppen.

Söndagshäng med gudstjänst och mat

I våras byggdes Oscar Fredriksmässan ut med mat, så att alla som vill kan stanna kvar efter mässan och äta middag tillsammans. Det har fungerat riktigt bra, och det är många som firat mässa och ätit tillsammans på söndagseftermiddagarna! I höst satsar församlingen än mer på söndagarna med fokus på barnen. 

”En gudstjänst är ju rätt lång, iallafall ur ett barns perspektiv, och där det inte lätt varken för barnen eller deras föräldrar att faktiskt uppskatta stunden i kyrkan. Med kyrkhänget är barnen med en stund i gudstjänsten, men kan sedan syssla med annat, vilket ju blir en bättre stund för alla inblandade! Sedan möts alla igen i nattvarden eller till soppan efteråt, och barnen kan visa vad de gjort under tiden. För de äldre barnen som vill vara Juniorledare, gör vi en skräddarsydd ledarutbildning.” berättar Ia Hamnered, diakon i Oscar Fredriks församling. 

Juniorledare sökes

Vill du vara en av Juniorledarna som tar lite mer ansvar under Söndagshängen? Som Juniorledare får du vara med och bestämma aktiviteter. Gillar du att baka, pyssla, göra film eller har förslag på något helt annat?

Vi vill att du går i 6:e klass eller uppåt. Om du är nyfiken på att veta mer om att bli ledare så hör av dig till Ia Hamnered, så berättar hon mer! 

Tipsa gärna om du har någon i rätt ålder som du tror skulle passa för uppdraget.

Start 1 september

Söndagshänget kommer att vara en gång i månaden under hösten, och är öppen för alla barn i skolåldern. Det är bara att dyka upp!

Första söndagen i månaden, kl. 17

1 september, 6 oktober, 3 november och 1 december
Oscar Fredriks församlingshem

Pastoratets unga ledare åker till Sydafrika

En grupp ungdomar från pastoratet har en Sydafrikaresa framför sig. De inledande studierna om landet har inletts.

Oscar Fredriks kyrka, grodperspektiv i altargången.

Gudstjänst

Vi firar mässa tillsammans söndagar kl. 17. Välkommen till Oscar Fredriks kyrka!

Äventyret

Rolig och kreativ grupp för barn i årskurs 2-3. Välkommen till Äventyret i Masthuggskyrkan!

Barn på körövning.

Stars & småstjärnorna

I Oscar Fredriks kyrka finns två barnkörer för barn från åk 2 till 6. Sjung med oss!