Påskfirande i Masthuggskyrkan

Det spirar och blommar inne i kyrkan! I Masthuggskyrkan finns plats för dina förhoppningar och böner.

Vad drömmer du om?

Påskens berättelse om Jesu död och uppståndelse handlar om en oväntad vändning, när det är som allra mörkast. Det hände då och det sker hela tiden. Under påsken tar vi med oss naturen in i kyrkan med knoppande grenar, fjolårets blommor, kanske till och med ett träd i blom? I Masthuggskyrkan finns plats för dina förhoppningar och böner.

Masthuggskyrkans öppettider

Välkommen in för att tända ett ljus eller bara sitta en stund. Kyrkan är bemannad söndagar och helgdagar.

Måndag–fredag kl. 9–16
Torsdag kl. 9–15
Lördag, söndag och helgdagar kl. 11–15

Gudstjänster med anmälan

I påsk firar vi återigen gudstjänst i Masthuggskyrkan efter en tid med endast digitala gudstjänster. Vi följer myndigheternas restriktioner med ett maxantal på 8 besökare. Du behöver därför anmäla dig för att vi ska kunna säkra att vi inte blir för många.

Boka plats

Du kan anmäla dig mellan 29 mars–1 april kl. 15. Först till kvarn gäller.  Kontakta oss via mail på masthugg.forsamling@svenskakyrkan.se eller på telefon 031–731 92 00.

Fullbokat? Ta gärna en titt i kalendern (nedan) för att se att gudstjänsten inte redan är fullbokad.

Skärtorsdag

SKÄRTORSDAGSMÄSSA
1 april kl. 19

Präst: Joakim Thoresson.
Musiker: Madelene Birgenius.

Långfredag

Långfredagsgudstjänst
Fredag 2 april kl. 11 & 15

Vi firar Långfredagsgudstjänst vid två olika tider.
Präst: Marika Palmdahl.
Musiker: Berit Palmgren W.

Kl. 11 medverkar en grupp ur Masthuggskyrkans Kammarkör.
Kl. 15 medverkar Helena Ek, sång och Peter Janson, kontrabas.

Påskdagen

Påskdagsmässa
Söndag 4 april kl. 11 & 15

Vi firar Påskdagsmässa vid två olika tider.
Präst: Joakim Thoresson.
Musiker: Maria Holmström.

Annandag påsk

Emmausgudstjänst
Måndag 5 april kl. 11

Präst: Marika Palmdahl.
Musiker: Madelene Birgenius.

Webbsända gudstjänster

Vi fortsätter även att sända förinspelade gudstjänster på Carl Johans pastorats YouTube-kanal. På Annandagen (5 april) sänds en digital musikgudstjänst från Masthuggskyrkan kl. 18, med präst Marika Palmdahl. Musik av Berit Palmgren W och Madelene Birgenius. Medverkar gör även Helena Ek, sång och Peter Janson, kontrabas.

På tisdagar kl. 18 har vi som vanligt en andakt från Masthuggskyrkan som livestreamas via Zoom. En enkel andakt med bön, textläsning och samtal.

Har du frågor så hör gärna av dig!

Rastplats för pilgrimer

Rasplatsen i Masthuggkyrkan är för dig som vill be en bön, inspireras av andras vandringar eller bara vila fötterna en stund.

I Masthuggskyrkan finns en ny plats för pilgrimsvandrare, men rum för både meditation och inspiration! Slå dig ner för att bläddra i pilgrimslitteratur, eller låna hem om du vill.

Pilgrimscentrum i Göteborg är en del av Masthuggs församling, och samlar vandrare från hela Göteborg i gemensamma vandringar, inspirationsföredrag och olika sorters retreater eller kurser.

Påskfirande i Carl Johans pastorat