En äldre kvinna står och tittar ner i sina notblad.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Botkyrka kammarkör i samarbete med Stockholm Opera Center

Nyhet Publicerad

Musiklivet är både stort och viktigt i Botkyrka församling. Efter det senaste årets restriktioner och pausade verksamheter längtar vi efter att kunna erbjuda både körövningar och kostnadsfria konserter igen.

Många av församlingens körer har inte övat tillsammans på snart ett år och saknaden av körgemenskap är stor. Vissa körer ses regelbundet digitalt, men i Tumba kyrka har man inte gått den digitala vägen. I höstas genomfördes ett konsertprojekt live med liten publik, som spelades in (Konsert i Allhelgonatid) och nu har medlemmarna i Botkyrka kammarkör fått ett paket med tre individuella sånglektioner på Stockholm Opera Center.

− Efter det senaste året är det är roligt att kunna bjuda våra körmedlemmar på en riktig sång-boost, säger Karolina Bråkenhielm, organist och körledare.

Sånglektionerna har varit mycket uppskattade. En av kammarkörens korister uttryckte det så här:

− Det är helt fantastiskt att en så eländig tid kan föra med sig något så väldigt roligt!

Kostnaden för lektionspaketen har delats lika mellan Botkyrka kammarkör och Botkyrka församling. Botkyrka kammarkör är en ideell förening som får bidrag av Botkyrka kommun. Bidraget används bland annat till körresor och fortbildning.