Foto: Ingrid Natander

Sensommarhälsning från kyrkoherden

Nyhet Publicerad

Kyrkoherde Ingrid Natander reflekterar över sommaren som gått och hösten som nalkas.

 

Vilken sommar vi haft! Den har varit varm och solig och den har varit lång. För oss här i Hälsingland har den också präglats av torka och skogsbrand. Det är i sådana lägen solidaritet och samhörighet visar sig. Hälsingar är stolta, hälsingar ställer upp för varandra. Ja, inte bara hälsingarna förresten, hela Sverige slöt upp, hela Europa. I nöden prövas vännen heter det och i vår nöd i somras mötte vi många nya vänner.

Hösten som nalkas kommer präglas av demokrati och val. Har du redan bestämt dig hur du kommer rösta? Den politiska arenan har ändrats rejält i Sverige och det är väl värt att tänka efter ordentligt innan vi röstar.

Men än finns det väl lite sommar kvar? Personligen har jag spenderat mycket tid i sommar vid Bergvikens strand, med näsan djupt i en bok. Denna badkruka till kyrkoherde har dessutom varvat läsningen med simturer. Den höga grad av läskunnighet och simkunnighet vi har i Sverige, är något som utmärker oss som nation. Det handlar i sin tur om demokrati, att alla har rätt att lära sig, på sina villkor. Endast en nation där alla har rätt till kunskap, kan kallas demokrati.

Med tillönskan om en välsignad sensommar och höst!

Ingrid Natander, kyrkoherde i Bollnäs pastorat