Foto: Lena Jakobsson Lundgren

Majken, Måårten och Farfar

Vi är dockor som pratar och gillar att diskutera med prästerna. Vi dyker upp framför allt vid gudstjänst för små och stora, men även vid andra evenemang.

Luciagudstjänst

Luciagudstjänst 2016
Luciagudstjänst 2016 Foto: Malin Otter Fröjd

En talande bild från Luciagudstjänsten den 11 december 2016. Ca 40 barn var med och lussade, och lyssnade på Margaretas och Majkens predikan om att bana väg för Herren.

Farfar

Farfar Foto: Margareta Andersson

Hej! Det är jag som är Farfar. Här sitter jag och dricker mitt morgonkaffe, precis som alla andra dagar! Majken och Måårten är ute och leker i det fina vädret. Kaffe och mina barnbarn är det som ligger mig närmast hjärtat. Fast att ligga och ta en eftermiddagsvila i gräset när solen skiner är inte illa det heller. Nu har jag druckit upp kaffet, nu ska jag blanda en kanna saft och gå ut till Majken och Måårten!

Måårten

Måårten
Måårten Foto: Stina Pavval

Hej! Det är jag som är Måårten, med långt å! När det var vårkonsert i Arvidsjaurs kyrka i maj 2016,  så tog jag mod till mig och berättade att jag var kär, och jag sjöng även "utan dina andetag" till min kärlek, finare kunde det nog inte ha blivit.

Majken

Majken på väg till världens fest Foto: Margareta Andersson

Hej! Det är jag som är Majken. Oftast brukar jag vara med på gudstjänst för små och stora. Där brukar jag få vara med och predika tillsammans med prästen. På den här bilden var jag på väg i bil till Världens fest i Glommersträsk. Spännande men lite nervöst eftersom jag aldrig varit där tidigare. Det gick bra, men jag var lite blyg.

Majken, Måårten och Farfar
Måårten, Farfar och Majken Foto: Lena Jakobsson Lundgren
Majken, Måårten och Farfar
Majken, Farfar och Mååretn Foto: Lena Jakobsson Lundgren

Barnens dag - Sagostund

Sagostund på barnens dag Foto: Margareta Andersson

På barnens dag i Arvidsjaur brukar vi vara med på sagostunden som vår kyrkoherde Ingrid håller i. det är kul att få träffa alla barnen och att få lyssna till sagorna.