Gudstjänst

Gudstjänsten är centrum i församlingens liv. Den är till för oss alla oavsett hur livet är just nu. I gudstjänsten finns utrymme för glädje och sorg, barn och vuxna, sång och tal och tystnad, stillhet och rörelse.

Här finns utrymme för livet som helhet: sorg och glädje, barn och vuxna, tystnad och ljud, stillhet och rörelse, allt vi är som människor. Här finns utrymme för vår djupaste längtan, det som vi kanske inte ens har ord för. Här finns utrymme för att bara vara, men också för engagemang. Välkommen vem du än är!

I våra kyrkor firas gudstjänster av olika slag, olika dagar och olika tider, se i kalendern. En gudstjänst är alltid öppen för alla.

Genom bibelläsning och nattvard och allt som sker i gudstjänsten, möter vi Gud, oss själva och andra. I den finns utrymme för engagemang med andra eller att vara själv med sina tankar.
Det finns olika typer av gudstjänster. De vanligaste är söndagens högmässa eller gudstjänst. Högmässa innehåller nattvard medan gudstjänsten är utan. Vi har också veckomässa, veckosamling, sinnesrogudstjänst eller andrum, temagudstjänst, musikgudstjänst, sommarmöten och gudstjänst med små och stora. Förutom dessa har vi begravningsgudstjänst, dopgudstjänst, vigselgudstjänst och konfirmationsgudstjänst.


Varje vecka firas gudstjänster i Arvidsjaur och Glommersträsk. Med jämna mellanrum är det också gudstjänster i Moskosel, Lauker och Järvträsk

Andakter på våra äldreboenden 

Torsdagar mellan klockan 14.00-14.45 åker någon av våra präster, diakon och kyrkomusiker ut till Ringelsta, Solbacken och Ängsbacka och har andakter.

Våren 2019s tider: 

Ringelsta

24 januari

21 februari

21 mars

18 april

16 maj

20 juni

Solbacken

31 januari

28 februari

28 mars

25 april

23 maj

Ängsbacka

10 januari

7 februari

7 mars

4 april

2 maj

30 maj

 

 

Veckomässa i församlingshemmet

Varje torsdag kl. 8.00-8.30 under terminerna firar vi en enkel veckomässa i andaktsrummet på församlingshemmet.

 

Sinnesrogudstjänst

Vi firar ungefär 4 stycken sinnesrogudstjänster eller sinnesromässor/ termin kl. 18.00 i Arvidsjaurs kyrka.

Datum för Sinnesrogudstjänster våren 2019 är inte klara ännu, vi återkommer med datum och tid. 

 

Taizémässa

Några gånger varje år firar vi en Taizémässa som är en enkel gudstjänst med nattvard inspirerad av gudstjänstfirandet i klostret i Taizé i Frankrike. Mässan innehåller ingen predikan. Enkla sånger och texter som upprepas några gånger i ljuset av levande ljus skapar en stilla, närmast meditativ stämning.

 

Kvällsmässa vid grillkåtan

Onsdagar klockan 18.30 under sommaren är det kvällsmässa i grillkåtan vid församlingshemmet. Välkomna!