Musik i mars

Konserter, musikgudstjänster och mer

Visste du att musik inte bara är trevligt att lyssna på men även bra för själen? Att den kan ha en läkande effekt på kroppen? Vi har många olika musikinslag nu under marsmånaden och välkomnar dig varmt in i våra kyrkor. Alltid fri entré.

Onsdagar - kl. 18:00
Meditation och musik
Vi träffas varje onsdag fram till påskhelgen kl. 18:00 i Heliga Trefaldighets kyrka för en paus i vardagen. Koppla av och njut en stund i lugnet. Släpp loss dina tankar i meditation och musik. Allt utan krav - var helt enkelt dig själv. Det finns filtar och kuddar på plats och vi välkomnar dig att slå dig ner. Om du vill, så finns möjlighet att tända ett ljus och be ett förbön.

12 mars - kl. 16:00
Act Fredskonsert
Kända Arbogasolister bjuder på musik och kollekt tas upp till förmån för Ukrainas flyktingar. Medverkande: Ivan Bilovic, Anna Jauring, Elin Jauring, Lars Jauring, Sven Jauring, Anna Ytterberg, Johanna Nerman och Hanna Lindahl med flera.

13 mars - kl. 18:00
Plats: Götlunda kyrka
Musikgudstjänst "Sånger, visor och lite jazz"
Helena Olsson Brink, sång och flöjt
Markus Olsson, sång och munspel
Linus Olsson, gitarr och sång
Mikael Dahlqvist, piano

20 mars - kl. 18:00
Mozart Requiem
Ensemble Soli Deo Gloria och musiker från Eskilstuna framträder Wolfgan Amadeus Mozarts Requiemmässa i d-moll under ledning av Hanna Lindahl. Solister:
Catharina Luthman, sopran
Mona Hygerth, alt
Andreas Werner, tenor
Magnus Tjelle, bas

27 mars - kl. 15:00
Gudstjänst med Mariasånger
På Jungfru marie bebådelsedag berikas gudstjänsten med sång av Ingeborg Söderwall.

27 mars - kl. 18:00
Plats: Sankt Nicolai kyrka
”Vi har vårt urprung”
Arbogabygdens kammarkör framträder under ledning av Birgitta Rosenquist Brorson ”Vi har vårt urprung”, ett körverk av Hans Nilsson med texter från Urban Andersson och ur Psaltaren. Musiker:
Hans Nilsson, tonsättare och sopransaxofon
Birgitta Rosenquist Brorson, piano
Adam Nätt, kontrabas
Mikael Lundqvist, slagverk

29 mars - kl. 19:00
Fastegudstjänst
Under kvällens gudstjänst välkomnar vi Götlunda nyckelharpsgille och får lyssna till härlig folkmusik.