Arbogabygdens kammarkör sjunger Anders Öhrwall

Nyhet Publicerad Ändrad

Välkommen att njuta av en kväll fylld med körmusik tillsammans med flöjt och kontrabas

Lördag 29 oktober 2022
Kl. 17:00
Heliga Trefaldighets kyrka

Arbogabygdens kammarkör under ledning av Birgitta Rosenquist Brorson

HELENA OLSON BRINK flöjt
ADAM NÄTT kontrabas

Präst: Eva Lindberg

Anders John Esbjörn Öhrwall, född 28 november 1932 i Örebro, död 4 februari 2012 i Stockholm, var en svensk dirigent, tonsättare och arrangör.

Han var körledare i Adolf Fredriks kyrkan och grundade Adolf Fredriks Bachkör 1964, som han ledde fram till 2002.  Bachkören firade stora triumfer både i Sverige och internationellt. 1982–1985 var han chefsdirigent för Radiokören. Han har även varit chefsdirigent för Sveriges Radios ungdomskör och Filharmoniska kören, knuten till Konserthuset i Stockholm. Under några år på 1990-talet var han ledare för The Phoenix Bach Choir, Arizona, USA.

Öhrwall var en uppmärksammad barockinterpret och var cembalist i ensemblen Musica Holmiae. Han samarbetade också under flera år med Nikolaus Harnoncourt och dennes ensemble Concentus Musicus Wien bland annat på flera inspelningar av musik av Händel och Bach.

Öhrwall är även upphovsman till en stor mängd kompositioner och arrangemang, främst för kör, a cappella eller med olika typer av instrumentala ackompanjemang. Det gav upphov till smeknamn som Körwall och Arrwall.

Anders Öhrwall är begravd på Adolf Fredriks kyrkogård i Stockholm.