en person sitter och bläddrar i ett häfte.
Foto: Magnus Aronson

Utbildningar och medlemsaktiviteter för kyrkoherdar

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder ett flertal utbildningar och medlemsaktiviteter särskilt anpassade för kyrkoherdar

Medlemsaktiviteter för kyrkoherdar

Präst bryter itu ett stort oblat intill två tända ljus.

Kyrkoherdeforum

Ett tillfälle att få kunskap, dela erfarenheter och prova en tanke

Små späda skott tittar upp ur jorden.

Ny som kyrkoherde - kyrkoherde på ny post

En unik möjlighet för dig som är ny som kyrkoherde alternativt kyrkoherde på ny post att möta representanter från arbetsgivarorganisationen och bli uppdaterad kring frågor relevanta för dig i din roll som arbetsgivare.

Utbildningar för kyrkoherdar

Flera händer sträcker sig efter postit-lappar på ett bord.

Chefs- och ledarskapsutveckling i Svenska kyrkan

Ett tvåårigt program för dig som vill utvecklas som chef och ledare. Det vänder sig till chefer och arbetsledare inom olika yrkeskategorier inom Svenska kyrkan och som har egen underställd personal. Ny omgång startar varje höst.

En labyrint av gröna häckar

Kvalificerat ledarutvecklingsprogram för kyrkoherdar

Vill du utveckla ditt ledarskap och förflytta det till en högre nivå? Detta program stärker och rustar dig som kyrkoherde så att du får bättre möjligheter att leda i en komplex miljö där du måste samverka med många olika aktörer.

Ett broderat kors i guld, vitt och blått på grönt tyg.

Kyrkoherde idag

Ledarskap för samspel och strategi. För dig som är ny i ditt uppdrag.

Ett par händer håller i en kaffekopp. Bredvid två händer som håller i en penna. Mellan dem syns ett bord med en kaffekopp, några kakor på en servett och en grön anteckningsbok.

Mentorprogram för kyrkoherdar

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisations mentorprogram för kyrkoherdar är en strukturerad ledarutveckling med individen i fokus som genomförs av Stiftelsen Minerva.

I Svenska kyrkans församlingar och pastorat är det alltid kyrkoherden som leder verksamheten och är högsta chef. Det betyder att de flesta av arbetsgivarorganisationens utbildningar kan vara viktiga för en kyrkoherde, särskilt i små församlingar där arbetsgivarfrågor inte kan delegeras till andra medarbetare.

Olika skrifter från arbetsmiljöverket ligger på en stötdämpande matta ihop med plasthandske.

Utbildningar arbetsmiljö

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder utbildningar inom såväl fysisk som organisatorisk och social arbetsmiljö.

Bok med titeln Arbetsrätt sticker fram under en  uppslagen avtalsbok. Ovanpå ligger en överstrykningspenna.

Utbildningar arbetsrätt

Utbildningarna inom arbetsrätt utgår från Svenska kyrkans olika verksamheter och leds av arbetsrättsjurister och förhandlare/ rådgivare från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Collage med foton som visar saxar, person som kuverterar, rör med stor ratt samt en traktor med skopa som kör ut ur garage.

Utbildningar lön

Utbildningarna inom lön utgår från Svenska kyrkans olika verksamheter och leds av förhandlare/rådgivare från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Collage av två foton. Vill vänster lagbok och kyrkoordningen med en ordförandeklubba överst Till höger närbild av omslag till medarbetarsamtal.

Utbildningar styra och leda

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder utbildningar för såväl förtroendevalda som för anställda med olika arbetsledande funktioner.