Bröllopspar som pussas

Vigsel

Att gifta sig är en av livets gladaste händelser och i vigselgudstjänsten får ni bekräfta er kärlek till varandra!

Planerar ni bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt har samma värde inför lagen, men vid en kyrklig vigsel ber vi Gud att välsigna ert äktenskap och finnas med er i både glädje och sorg.

Det behöver inte vara frack och många gäster vid en vigsel. Även det lilla bröllopet kan bli storartat i kyrkan. Eller varför inte ha en vigsel hemma i trädgården eller på en plats som betyder mycket för er.

 ”Alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan, men som regel behöver minst en av er vara eller bli medlem i Svenska kyrkan.”


Innan vigseln behöver ni beställa ett intyg om hindersprövning från Skatteverket. Intyget gäller i fyra månader. Syftet med intyget är att kontrollera att det inte finns några hinder för er att gifta er, till exempel att någon av er är under 18 år. Hindersprövningen lämnar ni sedan till pastorsexpeditionen i god tid innan vigseln.

Vigseln är gratis och det ingår präst, kantor, vaktmästare och kyrka i vigselgudstjänsten. Vill man ha extra musik kan man själv boka en solist eller be en vän eller släkting sjunga. Vill man efteråt träffas för att fika eller äta mat kan man låna något av församlingshemmen som tillhör kyrkorna.

Vid vigsel på annan plats än i kyrkan medverkar enbart prästen.

 

Välkommen att kontakta oss för att boka vigsel eller ställa frågor.
Telefon: 0690-124 55
Telefontid: måndag – torsdag 09.00-12.00
E-post: borgsjo-havero.forsamling@svenskakyrkan.se