Ett minne för livet.

Att gifta sig i kyrkan hör ihop med traditionen. Vi firar flera andra av livets stora högtider där. Från livets början och till slut. Allt vävs samman: bygden, min egen historia, upplevelserna och drömmarna. Också troheten och sammanhållningen som man önskar för det förhållande man ska bejaka i vigseln. Känslan av helhet och helighet finns så koncentrerat i kyrkorummet. Musiken blir extra mäktig och hur man än vill beskriva sin tro, så är det naturligt att önska sej att också Gud ska välsigna det som känns så viktigt för en själv.

Det behöver inte vara frack och många gäster för det! Också det lilla bröllopet kan bli storartat i kyrkan. Det behövs bara två gäster - utöver brudparet - som kan vittna om att båda sagt JA till varandra och att prästen sen förklarat paret som makar.

Efter vigseln är det möjligt att låna något av församlingshemmen för festen efteråt. Detta kostar ingenting om ni bor i församlingen.

Läs mer om vigsel och bröllop

Välkommen att kontakta oss för att boka en tid eller ställa frågor!

Telefontid: helgfri måndag – torsdag 09.00-12.00