Fira gudstjänster digitalt.

En annorlunda tid

Vi har denna märkliga höst levt på hoppet och sett fram emot att under få fira gudstjänster och mässor tillsammans med er i våra kyrkor. Vi har dock fått inse att vi än en gång får tänka i nya banor och ställa om. Nu under en period gör vi det p.g.a. regeringens Corona restriktioner. Vi gör det genom att spela in och lägga ut våra gudstjänster på Youtube.

Här nedan kan du följa alla våra gudstjänster som vi sänt digitalt. Tänd gärna ett ljus och ta fram din bibel så kan du  medverka med oss i gudstjänsten.

Julen till minne av att Gud blev människa
Vi firar jul för att Jesus föddes. Gud blev människa, en bebis – så hjälplös som en människa kan vara. Gud kommer till oss utan makt för att visa oss att vi kan välja att älska. Det är aldrig ett tvång, alltid kärlek, som styr Guds omsorg om oss.

De gamla profeterna hade talat om Jesus
Men redan långt innan Jesus föddes hade profeterna i Bibelns gamla testamente  berättat att han skulle födas. En av profeterna var Jesaja, som levde ungefär 700 år före Jesus. I Jesajas bok i Gamla testamentet står det:

”Men natten skall vika där ångest nu råder. Det folk som vandrar i mörkret ser ett stort ljus, över dem som bor i mörkrets land strålar ljuset fram … Ty ett barn har fötts, en son är oss given.”

UNDER ADVENT FÖRBEREDER VI OSS FÖR ATT TA EMOT JESUS
Advent – som betyder ankomst – är en fyraveckorsperiod när vi kan förbereda oss mentalt för att ta emot mysteriet, att Gud blev människa.

Nu för tiden tänder vi adventsstjärnor, som påminner om stjärnan som lyste över Betlehem, där Jesus föddes. Det berättas nämligen i Bibeln, att när Jesus föddes tändes en stjärna på himlen.

Under de fyra veckorna i advent läser vi i kyrkan bibeltexter, som berättar om olika tider och händelser i Jesus liv.

JULEN – NÄR JESUS FÖDDES
På julnatten firar vi Jesus födelse, tillsammans med dem som var med i de bibliska berättelserna: herdarna, änglarna, Maria och Josef.

Huruvida Jesus föddes i en stall, eller en grotta, eller på någon helt annan plats är och förblir oklart. Bibeln nämner stallet och lyfter därmed fram Jesus enkelhet – det som inte är omgivet av konungars prakt, dyra platser och vackra saker. Det är också herdar, inte kungar, som först får budskapet av änglarna och skyndar till stallet för att glädjas åt underverket.

Nedan kan ni också fira tidigare gudstjänster i pastoratet.