Sommarmusik

Njut av en härlig mix i sommartid!

Söndag 4 juni Berga kyrka 19.00

GUDSTJÄNST – MUSIK i försommarkväll. Björn Tengman är en låtskrivare och artist som rör sig i gränslandet mellan folkmusik, blues och country. Ni kan förvänta er akustisk musik som målar upp bilder och sätter ton på känslor med sin gitarr, munspel och piano.

Söndag 11 juni, Amnehärads kyrka 19.00

GUDSTJÄNST – MUSIK i försommarkväll. Körernas sommarkonsert. Amnehärads kyrkokör, detta år tillsammans med Lyrestads församlingskör, har sin årliga sommarkonsert. Körerna framför en ljuv samling välbekanta sommartoner under ledning av Adam Frödin och Leo Johansson

Söndag 18 juni, Lyrestads kyrka 19.00

GUDSTJÄNST – MUSIK i sommarkväll. Lars Storm - Förnuft och känsla: orgelmusik från upplysningstiden 1805 publicerades ”Kort method till en tjenlig choral-spelning” som är Sveriges första lärobok i liturgiskt orgelspel. Lars Storm arbetade 2007–2020 som organist i Christinae kyrka, Alingsås och därefter 2020-2022 i Hagakyrkan, Göteborg. Under pandemin

Lördag 24 juni, Södra Råda Timmerkyrka 10.00

GUDSTJÄNST I MIDSOMMARTID. Sång/musikmedverkan. Medtag kaffekorg och något att sitta på.

Söndag 2 juli, Amnehärads kyrka 19.00

GUDSTJÄNST – MUSIK i sommarkväll. Björn Tengman är en låtskrivare och artist som rör sig i gränslandet mellan folkmusik, blues och country. Ni kan förvänta er akustisk musik som målar upp bilder och sätter ton på känslor med sin gitarr, munspel och piano

Torsdag 6 juli, Lyrestads hamnmagasin 19.00

Monica Moa Andersson – ”Med doft av sommar” Moa presenterar sig som en låtknåpare och hittepåare, numera bosatt i Örebro, men med rötterna i Skaraborg och skrivarstuga i Vassbacken. Sommarens program har fått titeln ”Med doft av sommar”, Monica har med pianot och gitarren och är laddad, så kom och var med, tillsammans gör vi kvällen till ett fint sommarminne!

Onsdag 12 juli, Lyrestads församlingshem 18.00

Kanalkyrkokväll med allsång.Vi bjuder på korv med bröd

Söndag 9 juli, Sjötorps kyrka 19.00

Från Bach till visa. Duo Tolv Strängar erbjuder ett välklingande och stämningsfullt program bestående av vackra gitarrpärlor och visor.

Söndag 16 juli, Otterbäckens kyrka 19.00

Gudstjänst-musik i sommarkväll Trubaduren Sören Strid, som jobbar heltid som musikunderhållare. Han spelar gitarr och dragspel.

Söndag 23 juli, Färeds kyrka 19.00

GUDSTJÄNST-MUSIK I SOMMARKVÄLL Duo JA – Jennifer och Adam Frödin. Båda är kyrkomusiker i pastoratet och bjuder på ett blandat program med förhoppningen att det ska erbjudas något för alla!

Söndag 30 juli kl. 19.00 Amnehärads kyrka

Gudstjänst-Musik i sommarkväll Systrarna Husrem & Gustav Andersson, fyra unga musiker från Skaraborg som bjuder på ett program bestående av alltifrån klassiska verk till jazziga arrangemang och somrig musik!

Tisdag. 1 aug. Sjötorps kyrka 19.00 Musik i sommarkväll

Maria Lugn, piano/orgel/fiol, Ulla Stern, fiol, Reine Medelius, sång framför ett blandat program med bl.a. irländsk folkmusik, och kända och okända ballader.

Söndag 6 aug. Lyrestads kyrka 19.00

Gudstjänst-Musik i sommarkväll Syskonen Gustav och Elin Ytterberg från Otterbäcken spelar ett knippe somriga poplåtar. Gustav är vaktmästare i Lyrestad.

Söndag 13 aug, Amnehärads kyrka 19.00

Gudstjänst - Musik i sommarkväll Den före detta Dramaten-aktören Bo Krister Karlson spelar ett hyllningsprogramtill den bortgångne Sven-Bertil Taube.

Söndag 20 augusti Berga kyrka kl. 19.00

Pelle Leijon – Trumpetklassiker i kyrkan. Pelle är en mycket erfaren trumpetist som ofta spelar både solistiska uppdrag och i ensembler. Här i pastoratet är han ett bekant ansikte som medverkar i såväl gudstjänster som konserter och förrättningar. Här ackompanjeras Pelle av Adam Frödin som är kantor i församlingen.

Söndag 27 aug. Amnehärads kyrka 19.00

Gudstjänst-Musik i sommarkväll Tommy Lindborg , utbildad organist vid Musikhögskolan i Stockholm. Åke Lundeberg är både läkare och violinist med studier bl a för Kato Havas och Örnulf Boye Hansen.

KANALKYRKA  i Lyrestad
3 juli-14 juli
Måndag-fredag 11–17 vid Lyrestads församlingshem.
Våffelcafé, Pyssel, volleyboll m m
Utställning och försäljning av konst, konsthantverk, böcker och rättvisemärkta varor.
Andakt i kyrkan 17.00 utom 6 och 12 juli.

VÄGKYRKA i S.Råda hembygdsgård
 3 juli-16 juli
Öppet 14–18 varje dag. Servering. Försäljning av rättvisemärkta varor. Andakt 17.00