Skapad:2011-10-13 13:30:00

Tuna församling - en församling med många medlemmar i Svenska kyrkan. Här kan stora som små träffas i våra olika samlingsforum, ungdomsverksamhet och dagträffar.

Läs mer om Välkommen till Tuna församling
Skapad:2012-02-23 10:40:00

Vi döps bara en gång, men dopet består livet ut. I dopet välkomnas vi av Gud och upptas i församlingen och Svenska kyrkans gemenskap. Dopet är för många en festlig familjetradition där släkt och vänner samlas för att glädjas över ett barn som fötts. Vi i Tuna församling vill hjälpa er att göra denna högtid till en minnesvärd dag.

Läs mer om Dop
Skapad:2012-08-20 11:00:00

Den som konfirmerar sig i Tuna församling får prata om livets stora frågor tillsammans med andra. Konfirmationstiden ger tillfälle att fundera över vad du tror och vad som är viktigt för dig, en möjlighet att lära känna mer av dig själv och det sammanhang du lever i.

Läs mer om Konfirmation

Foto: Björn Persson

Skapad:2012-02-23 13:35:00

Bröllop är en fest och ett minne för livet. Att vigas i kyrkan med bön och Guds välsignelse stärker gemenskapen och samhörigheten. I samråd med vigselförrättare och musiker kan man göra vigseln personlig med symbolhandlingar, dikter och sånger. Tuna kyrkas präster finns tillgängliga för frågor och rådgivning inför och efter vigseln inom församlingen.

Läs mer om Vigsel
Skapad:2012-02-23 13:45:00

Det är viktigt att ta farväl, särskilt vid livets slutliga avsked. Begravningsgudstjänsten i Tuna kyrka kan bli en akt av kärlek till den avlidne. Där kan vi tacka för vad den avlidne givit oss. Vi kan be om förlåtelse för det som inte blev som vi hoppades. Prästen lyser frid över den avlidne och överlåter henne i Guds gemenskap och evig frid. Tankar om livet och döden uppfyller oss i samband med ett dödsfall. I Tuna församling kan du få råd och stöd i dialog med våra präster.

Läs mer om Begravning

Foto: Magnus Aronson/IKON

Skapad:2014-04-02 14:25:00

"Jag brukar bara besöka kyrkan vid dop, vigsel eller begravning. Och julkonserten kan jag ju besöka ändå, utan att behöva tillhöra kyrkan för dyra pengar". Det här påståendet möter kyrkoherde Birgit Huss då och då. Läs hennes svar!

Läs Birgit Huss goda argument
Kaffe valt med kärlek

Kaffe valt med kärlek Foto: Alex & Martin/IKON

Rättvise- och kravmärkt fika

Skapad: 2014-04-24 16:17:00

 

Visste du att fika, mat och kaffe är både rättvisemärkt och kravmärkt i Tuna församling? Det gäller vid minnesstunder, kyrkkaffe och  i all verksamhet där vi äter tillsammans.

Dessutom är det mesta hembakt då vår värdinna Christina Eriksson bakar allt fikabröd av ekologiska, kravmärkta och rättvisemärkta råvaror så långt det är möjligt.

Vi tar ansvar för människor och miljö!

 

 

 

Tuna församling

Besöksadress:
Rännövägen 5
86431 Matfors
Postadress:
Box 139
86422 Matfors
E-post:
Telefon:
+46(60)535430
Webbadress:
http://www.svenskakyrkan.se/ tuna-matfors
Våra kyrkor:

 

Händer i Tuna församling

< >

Dagens bibelord

Skapad:2015-02-20 09:29:00

Nu har det formella beslutet fattats om samgående mellan Tuna-Attmar. Vi blir nu en församling från och med 2016. Namnet blir: Tuna-Attmars församling. Rent historiskt sett har Tuna och Attmar varit en församling fram till för 122 år sedan. Nu återgår vi till detta "äktenskap". Som förtroendevalda och personal kommer vi att göra allt vi kan för att detta ska bli till församlingsbornas bästa. Kyrkan är vi - tillsammans! Välkommen att känna delaktighet med såväl Tuna som Attmar - för kyrkans gemensamma väl! /Birgit Huss, Kyrkoherde i Tuna, tf kyrkoherde i Attmar.

Läs mer om SENASTE NYTT OM TUNA OCH ATTMAR!

//