Foto: Jonas Simu

Övertorneå församling

Samtal intill Hietaniemi kyrka.

En viktig dag fylld av känslor

Strålande sol, blå himmel och gnistrande vit snö i träden. Det är vackert. Det är den 15 november, en dag med flera viktiga möten, samtal och lyssnande. Dagen då Sannings- och försonings kommissionen för tornedalingar, kväner och lantalaiset har sitt slutsymposium.

Orgelmusik på Youtube

Från den 6 till den 9 november spelade organisten Riccardo Gnudi in orgelmusik från 1600- och 1700-talen i Övertorneå kyrka.

Lunchmusik 2023-11-28

Musik vid lunch 28/11

Församlingens kantor Gustav Brudal framför cirka en halv timmes program med orgelmusik av Johann Sebastian Bach (1685—1750). 

Efter branden av Hietaniemi kyrka

Hietaniemi kyrka har brunnit

Natten till tisdag 26 september brann Hietaniemi kyrka i Hedenäset utanför Övertorneå. Trots att flera räddningsenheter fanns på plats kunde den gamla träkyrkan inte räddas.

Gudstjänster i Hietaniemi

Efter branden av Hietaniemi kyrka fungerar den intilliggande Kyrkstugan som tillfällig gudstjänstlokal. Välkommen att fira gudstjänst i Hietaniemi!

Frågor om gåvor och insamlingar

Efter branden av Hietaniemi kyrka får Övertorneå församling erbjudanden om ekonomiska gåvor och frågor om insamlingar. I dagsläget är inga insamlingar aktuella.

Fin mässa vid Hietaniemi kyrka

Söndagen den 1 oktober firades en enkel mässa vid platsen där Hietaniemi kyrka stod. Det var många som kom för att fira mässa intill platsen där Hietaniemi kyrka stod. I dag en plats omringad av ett högt staket.

Vi samlas för fred på torsdag kl 19

Ärkebiskop Martin inbjuder till en nationell gudstjänst för fred. Följ via livesändning eller besök Uppsala domkyrka.

Se gudstjänsten live

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Tottuus- ja sovituskomisuuni: ”Kirkko oli osalinen väärinteossa tornionlaaksolaisia, kvääniä ja lantalaisia kohti”

Publicerad:

Valtiolinen tornionlaaksolaisitten, kväänitten ja lantalaisitten Tottuus- ja sovituskomisuuni on jättäny loppumietinön hallituksele ja vähemistöle yhessä seremuniassa Pajalassa.

Nu samlas vi för fred

Publicerad:

Ärkebiskop Martin Modéus bjuder in till en nationell fredsgudstjänst torsdagen 23 november klockan 19 – i Uppsala domkyrka och här på webben. Bland de medverkande är talman Andreas Norlén och Uppsala katedralsångare. Varmt välkommen!

Om väskförbudet och Svenska kyrkan

Publicerad:

Polisens beslut att införa ett väskförbud på större evenemang i Sverige omfattar i dagsläget inte gudstjänster och konserter i kyrkan.

Uttalande av ärkebiskop Martin Modéus gällande situationen i Israel och Palestina

Publicerad:

Ärkebiskop Martin Modéus i ett skriftligt uttalande om situationen i Israel och Palestina.

Ärkebiskop Martin på DN Debatt: ”Jag ber för våra politiker – det behövs i nödens tid”

Publicerad:

Ärkebiskop Martin skriver på debattplats i Dagens Nyheter om att det öppna och tillitsfulla samhället behöver få försvara sig och att det behövs kraftfulla åtgärder för att förhindra brott och bekämpa gängkonflikterna. Samtidigt skriver han: "... tillsammans behöver vi orka hålla kvar blicken på vilket samhälle vi vill ha på lång sikt".