Foto: Jermunn Solem

Indalens pastorat

Hej och välkommen till Indalens pastorat! Vi finns nordväst om Sundsvall i en fantastisk miljö. Pastoratet består av fyra församlingar: Sättna, Indal, Liden och Holm.

Ett kakfat, två kaffekoppar på fat och två påskhönor med ägg står uppdukade på en gul duk.

Påskfilm

Varför firar vi påsk? Vad hände de olika dagarna? Vad händer i pastoratet under stilla veckan och påskhelgen? Här kan du se en kortfilm från vårt pastorat om varför vi firar!

Sommarjobba på våra kyrkogårdar.

Att sommarjobba kan vara ett utmärkt sätt att både skaffa sig arbetslivserfarenhet och att få lära känna Svenska kyrkan som arbetsgivare. Här kan du som fyllt 16 år ansöka om sommarjobb på våra kyrkogårdar.

Konfirmand 24 - 25

Du som är född 2010 är välkommen att anmäla dig till konfirmationsundervisningen som startar hösten 2024!

Jobba med oss!

Kantor 100% Indalens pastorat Vi söker en kyrkomusiker som vill vara med att inspirera och utveckla musikverksamheten i pastoratet i samverkan med andra medarbetare i vårt väl fungerande arbetslag

Miniorer våren 2024

Går du på lågstadiet - årskurs 1-3? Tycker du om att leka, pyssla och umgås med kompisar? Då är det dags att anmäla dig till miniorerna!

Babysång/babyrytmik-grupp

Kom och sjung och dansa med din bebis!

Om dopets innebörd

Det är ingen slump att vatten används vid dopet. Vattnet talar om liv och död. Ingen av oss kan leva utan vatten - ingen av oss kan leva i vatten. Dopets vatten talar om Kristi död och uppståndelse och hur vi förenas med honom.

En docka i dopklänning sitter lutad mot dopfunten.

En dopsaga

Det här är en dopsaga. Den handlar om just ert/ditt barn. Den är tänkt som en hjälp att tala om dopet med barn. Varje barn och varje familj är unika. Därför är det viktigt att du som läser sagan anpassar den så att just det barn som lyssnar känner igen sig och gläds åt att vara unik. Känn dig fri att ändra som du vill! Barn gillar upprepning, så läs gärna sagan flera gånger. När barnet blir äldre kan hon/han själv få fylla i där det passar.

Siluetten av två personer som sitter runt ett bord. En fruktkorg står på bordet.

Diakoni

Diakoni är att möta människan och dennes utsatthet på den plats och i den situation där hon befinner sig - utan krav eller tanke på motprestation och att som Jesus fråga: "Vad kan jag göra för dig?"

Öppet kyrkis

Kyrkis är en mötesplats för föräldrar som är hemma med sina barn. Här finns möjlighet att lära känna andra föräldrar, tid för samtal och barnen kan leka och ha skoj.

Vad är en askgravlund?

Det finns olika sätt att begrava en avliden person. Ett av dem är askgravlunden. Läs mer här om vad det innebär.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Varje månad publicerar vi ett digitalt nyhetsbrev om allt som händer i vårt pastorat. Vill du ha det som mail direkt till din e-post? Anmäl dig här!

Besök oss gärna på Facebook!

Indalens pastorat har också en facebooksida som uppdateras oftare än hemsidan. Här kan du också också upptäcka mycket av vår verksamhet! Länken hittar du nedan!

Upptäck våra kyrkor

Upplev våra kyrkor i 3D!

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Tänd ett ljus för Ukraina och freden med oss.

Vi är många som är oroliga och ledsna nu. Tänd ett ljus - hemma eller i någon kyrka. Be för fred, kärlek och samförstånd.

Andakter på nätet

Här hittar du de digitala andakter som vi publicerat. Ta några minuters stillhet och bön!

Skol- och förskolearbete

Hej lärare! Vi i Indalens pastorat vill erbjuda er i skolan mötesplatser mellan skola och kyrka. Ge era elever möjlighet att upptäcka delar av sin historia och kyrkans värld!

MEDELTIDSPORTALEN

Här hittar du artiklar, nyheter och sidor på vår hemsida med anknytning till medeltiden!

Möt mig!

Kyrkan, församlingen, består av människor. Här kan du få möta några av oss som finns i Indalens pastorat!

Hälsa på hos oss!

Planerar du en resa? Kanske med din församling, förening eller själv - som turist eller pilgrim? Du är välkommen att hälsa på hos oss och besöka våra kyrkor och församlingar!

Gå till källan!

Källkritik är viktigt, särskilt i en tid då många rykten sprids. Håller Svenska kyrkan på att bli islamiserad? Tar biskopar ner kors? Hur står det till med demokratin i kyrkan? Läs svar på dina frågor här!

#vardeljus

Sexuella trakasserier och övergrepp är aldrig okej. Ingen skall behöva känna skam över att ha blivit utsatt. Me too kampanjen sätter fingret på de förtryckande strukturer och övergrepp som finns i vårt samhälle. Under hashtaggen #vardeljus berättas om de övergrepp som ägt rum i Svenska kyrkan.

Nu kan du ge kollekt med Swish!

Många har under en längre tid efterlyst att kunna ge sin kollekt via Swish. Nu kan vi i Indalens pastorat erbjuda detta! Läs mer här:

Svenska kyrkan och GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

Kontakta oss

Vi är många som arbetar i Indalens pastorat. Här kan du hitta kontaktuppgifter till oss. Tveka inte att höra av dig!

Kyrkor

I Indalens pastorat finns fem kyrkor och ett begravningskapell. Rum för stillhet, gudstjänst och livet stora stunder. Här kan du få veta mer om dem. Du är varmt välkommen!

Kalender - vad är på gång

Vill du veta mer om vad som händer i våra församlingar? Läs mer här!

Om oss!

Här hittar du information om församlingarna, vilka våra förtroendevalda är, våra verksamhetsberättelser, budget, årsredovisningar et c.

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Genom alla dagar, både de ljusaste och de mörkaste, följer Guds omsorg oss. I kyrkan kan livets stora och viktiga dagar välsignas.

Vår verksamhet

I våra församlingar finns förutom gudstjänsterna och de kyrkliga handlingarna mycket annan verksamhet. Varje dag händer något! Välkommen att upptäcka vad vi gör tillsammans - och hittar du något som intresserar dig är du alltid välkommen!

"Gamla nyheter"

Här samlar vi gamla nyheter och puffar från startsidan. Läs gärna här om allt som hänt i pastoratet!

Foto: Sensus/Jermunn Solem

Redaktör för Indalens pastorats hemsida: Jermunn Solem
Ansvarig utgivare: Kyrkoherde Eva From