Var med och utrota hungern!

2015 års fastekampanj avslutades på palmsöndagen den 29 mars. Varmt tack för allt stöd!

Människorna i byn Robbit i Etiopien har tillsammans tagits sig ur hunger och fattigdom! Ny kunskap, styrka, beslutsamhet och kärlek dem emellan har gjort det möjligt. Var med och ge fler människor chansen att övervinna hungern!

Den brittiska regissören Sonali Fernando har producerat tre filmer om vårt arbete i Etiopien. Var beredd på mycket känslor; sorg, lycka, skratt och tårar i ögonen! ​Här presenterar vi en av dem:​

M står för mat (längd 5 min: 27 sek)

Sonali Fernando © Tiny Cinema 2015

Läs mer om regissören och se alla filmerna här >>

"Se till att barnen äter ordentlig frukost innan de går till skolan." Ett gott råd som många föräldrar i Sverige fått höra.

Runt om i vår värld finns en annan verklighet.

Ikväll går 800 miljoner människor och lägger sig hungriga, de flesta utan att veta om de kommer att kunna äta något imorgon. Den känslan, den ovärdiga situationen och den orättvisan kan utrotas. Om vi delar med oss. #utrotahungern #denkanslan​​

Den 15 februari – 29 mars tar Svenska kyrkan krafttag för att sprida information om, och samla in pengar, till kampen mot hungern i världen. Var med du också! ​

Med hjälp av solenergilampa kan barn som inte har elektricitet läsa läxor på kvällarna.

Foto: Magnus Aronson/IKON

Handla i gåvoshopen!

Skapad: 2013-11-05 13:58:00

Med hjälp av en solenergilampa kan barn som inte har elektricitet läsa läxor på kvällarna. Handla lampan och mycket mer i gåvoshopen. Du får ett fint gåvobevis att ge bort.

Till gåvoshopen >>

Klicka på knappen och ge en gåva med betalkort eller via din internetbank >>

Fler sätt att ge:

Skapad:2015-02-11 13:55:00

Torrare klimat och extrema väderhändelser gör det svårare att odla mat.

Skriv på och uppmana världens politiska ledare att ta sitt ansvar >>

Sjuåriga Semira Yessin i byn Robbit går i skolan med stöd av Svenska kyrkans arbete. Hon svarar ivrigt på lärarens frågor.

Semira Yessin, sju år, älskar att gå i skolan! Foto: Magnus Aronson/IKON

Skolan ger Semira en framtid

Svenska kyrkan har varit med och bidragit till fem skolor. Här finns bänkar och böcker och lärarna får lön av staten.

Det går cirka 1 200 elever i varje skola. Barnen går halvdagar i skolan, de äldre barnen på förmiddagen och de yngre på eftermiddagen.

Sjuåriga Semira viftar med handen högt uppsträckt varje gång läraren ställer en fråga.

Hungern gjorde mig så arg. Jag var inställld på att jag skulle förändra mitt liv. Idag har jag gjort det. Så berättar Bizunesh Fentaw i byn Robbit i Etiopien. Foto: Magnus Aronson/Ikon

Skapad:2015-02-12 17:01:00

När kvinnor får mer makt över sina kroppar, sin ekonomi och sina liv lyfter det hela samhället. Hungern minskar! Se filmen och läs om hur en kvinnogrupp förändrade framtiden för en hel by. #denkanslan #kvinnodagen

Bizunesh Fentaws berättelse om vägen ur hungern >>

Foto: Magnus Aronson /IKON

Skapad:2015-03-23 06:14:00

Några veckor före påsk. Jerusalem sjuder. När Jesus rider in i Jerusalem kantas vägen av hoppfulla människor som ropar, ler och viftar med palmblad. Vad var det de hoppades på?

Läs Fredrik Olofssons tankar inför palmsöndagen >>

Så kan du vara med och kämpa mot hungern

• Stöd självhjälpsgrupper där människor sparar tillsammans och sedan kan låna av gruppen för att få startkapital.
  • Ge starthjälp för djuruppfödning som ger mat och inkomster.
  • Ge småbönder utbildning i nya odlingstekniker och kunskap om nya grödor som hjälper till att göra dem självförsörjande.
  • Stöd småbrukare att klara jordbruket trots klimatförändringarna.
  • Bidra till mat i akuta hungersituationer.
  • Hjälp småbönder med jordbruksredskap.
  • Bidra till nya brunnar så att fler kan bevattna och få rent dricksvatten på nära håll.

Donate from abroad - Ge från utlandet

SWIFT/BIC: NDEASESS