Foto: Marcus Gustafsson

Nordmalings församling

Välkommen till Svenska kyrkan i Nordmalings kommun. Församlingens kyrkor och mötesplatser är öppna för alla - var med och dela tro, glädje, sorg, ro och gemenskap.

På gång

Kalendern – allt som händer kyrkan på ett ställe

I webbkalendern hittar du gudstjänster, barnverksamhet, konserter och allt annat som händer i Nordmalings församling och i Svenska kyrkan runt om i landet på ett ställe.

Sjung med du också

Tisdag 23 april 19.00 får du åter sjunga tillsammans med allsångsledarna Nils J Lundgren, Ingemar Sandström & Anki Örnberg i Rundviks kyrka.

Från Bach till Utbult

Fredag 26 april bjuder Urban Lundström och Olof Karlström på blandad lunchmusik i Nyåkers kyrka. Matiga smörgåsar finns att köpa på plats.

OMG it´s Valborg!

Oavsett om du kommer med EPA, bil, cykel eller till fots är du välkommen till kyrkparkeringen i Nordmaling på valborgsmässoafton. Titta förbi för en nygrillad korv eller lite fika och stanna så kort eller länge du vill.

Gökotta på Björnberget

Ta chansen att fira Kristi himmelsfärdsdag med en traditionsenlig med gökotta på Björnberget. En naturupplevelse och Gudsupplevelse i ett.

Ett brudpar dansar omgiven av vänner.

Drop in-vigsel i Gräsmyr: Bjud upp till dans för hela livet!

Under dansveckan i Gräsmyr viger vi alla par som älskar dans och varandra. Boka in 13 juli 2024 redan idag.

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet
Två kyrkogårdsarbetare trimmar buskarna runt en grav.

Sök sommarjobb på kyrkogårdarna

Tillsammans med Nordmalings kommun erbjuder församlingen sommarjobb för ungdomar som går i åk 9 och bor i Nordmalings kommun eller går på Artediskolan. Även du som går på gymnasiet kan få jobb om det blir platser över. Ansökningstiden börjar 11 mars, läs mer och ansök på kommunens hemsida.

Veckans webbandakt

Söndag 21 april – Fjärde söndagen i påsktiden

Temat för denna veckas andakt är Livets väg. Tillsammans med läkarstudenten Martina Rudeklint rastar vi på en bänk utmed Umeälven. Där funderar hon över livet tillsammans med Gud – om att skiljas och återförenas på vägen. Vi får också lyssna till Johan Wållberg som sitter vid flygeln i sitt vardagsrum några kilometer längre ner längs älven. Du kommer säkert att känna igen Niklas Strömstedts ”Vart du än går” och Lalehs “Det kommer att bli bra”.

Församlingsliv

Fira gudstjänst

Mitt i allt som pågår i livet samlas vi till gudstjänst. Du är välkommen att vara med oavsett vem du är, hur gammal du är och om du är en van gudstjänstfirare eller aldrig har besökt kyrkan tidigare.

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Barn & familj

Självklart ska barnen få rum i kyrkan - alltid. I våra olika barngrupper har de dessutom en alldeles egen plats.

Unga och konfirmation

Kyrkan kan vara en fantastisk plats att växa på och här finns rum för alla de stora frågorna och massa kul på vägen. Nordmalings församling erbjuder både konfirmation och andra grupper för tonåringar och unga vuxna.

Vuxna

I kyrkan spelar det ingen roll om du är 25 eller 95 år - gemenskapen är till för alla. Här hittar du information om det som händer i kyrkan för oss som kallar oss vuxna.

En hylla i ett skafferi med bland annat socker, pasta och pulver till nyponsoppa.

Diakonistöd - akut hjälp i vardagen

Det är inte alltid lätt att få ihop livet rent ekonomiskt och att hamna utanför samhällets vanliga skyddsnät kan hända oss alla. I Nordmalings församling finns möjlighet till rådgivning och akut hjälp att klara vardagen.

Expeditionens öppettider

Nordmalings församlings expedition har besöks- och telefontid: Måndag 9.00-12.00, onsdag 13.00-15.00 och torsdagar 9.00-12.00. Personalens kontaktuppgifter och direktnummer hittar du här.

Har du sett något som är trasigt?

FELANMÄLAN Församlingen har många lokaler och ytor att hålla reda på. Därför är det inte säker att vi alltid upptäcker om något gått sönder eller inte fungerar. Hjälp oss genom att klicka här och göra en felanmälan. Då lovar vi att vi ska rätta till felet så snart som möjligt.

Jobba hos oss

Nu vill vi ta ombord en ny präst

FÖRLÄNGD ANSÖKNINGSTID. Som präst i Nordmaling får du arbeta i en församling där det finns plats att växa på, församlingsbor som tar dig till sina hjärtan och havsnära norrländsk natur när den är som bäst.

Två kyrkogårdsarbetare trimmar buskarna runt en grav.

Sök sommarjobb på kyrkogårdarna

Tillsammans med Nordmalings kommun erbjuder församlingen sommarjobb för ungdomar som går i åk 9 och bor i Nordmalings kommun eller går på Artediskolan. Även du som går på gymnasiet kan få jobb om det blir platser över. Ansökningstiden börjar 11 mars, läs mer och ansök på kommunens hemsida.

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Rabatterade biljetter till MR-dagarna

Publicerad:

Nu släpps biljetterna till Mänskliga Rättighetsdagarna (MR-dagarna) med upp till 25 % rabatt! Den 14-15 november 2024 äger arrangemanget rum i Sara kulturhus, Skellefteå. Svenska kyrkan en av huvudarrangörerna.

Skogsutredningen: Samtal om hyggesfritt skogsbruk

Publicerad:

Den 9 april genomförde Svenska kyrkans skogsutredning ännu ett rundabordssamtal, denna gång med fokus på erfarenheter av så kallat hyggesfritt skogsbruk. Här kan du ta del av samtalet.

Ärkebiskop Martin: På påskdagen tänder vi ljusen och omfamnar mysteriet

Publicerad:

Ärkebiskop Martin Modéus skriver i DN Kultur om påskens mysterium.

Vappusima

Publicerad:

Pääsiäisen jälkeen mennään kohti kevättä. Siman resepti tulee Torshällasta - ole hyvä!

Lusikkaleivät pääsiäiseksi

Publicerad:

Resepti on Pirjo Lyytiseltä, joka oli 1990-luvulla pappina ruotsinsuomalaisessa työssä Nyköpingissä. Pirjon perheessä Siilinjärvellä tehtiin lusikkaleivät ainoastaan pääsiäiseksi, lusikkaleivän muotohan muistuttaa pääsiäismunaa. Ja lusikkaleipien väliin heillä laitettiin aina keltaista appelsiinimarmeladia.