Svenska kyrkan i Kinda

Varmt välkommen till Svenska kyrkan! Alla är välkomna! Du som tror, du som inte tror, du som vill tro, du som undrar vad det handlar om. Välkommen såsom du är.

Vi söker ny kyrkoherde

Vi söker en kyrkoherde

Vi söker dig som har arbetat som kyrkoherde eller arbetsledande komminister några år, och är öppen och lyhörd, en realistisk visionär. Du ska kunna delegera och lita på dina medarbetares kompetens men också ställa krav. Vi behöver en ledare med god kommunikations-och samarbetsförmåga, ett tydligt men lyhört ledarskap och mod att fatta beslut. En lagspelare som kan inspirera och motivera andra. En herde som för flocken framåt!

FÖRELÄSNINGAR VÅREN 2024 I KISA FÖRSAMLINGSSAL

FÖRELÄSNINGAR VÅREN 2024

Tre torsdagar under våren blir det en miniföreläsningsserie i Kisa församlingssal.

Förtroendevalda

Här finns information om kyrkofullmäktige, kyrkoråd samt alla pastoratets församlingsråd.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Gravskötsel

Här kan du läsa mer om våra gravskötslar

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv, men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Församlingsalen/Kyrkans Kök i Kisa

Om du vill hyra Församlingssalen för en sammankomst är du välkommen att ringa församlingsexpeditionen, tel 0494 - 29 04 40, för närmare information och bokning.

Grönebo lägergård

Grönebo lägergård

Välkommen till Svenska kyrkans lägergård Grönebo. Grönebo ligger ca 9 km från Kisa samhälle mot Tidersrum, vackert belägen med egen strandtomt vid sjön Glimmingen med skog och natur inpå knuten. Vid och runt läger-gården finns det flera utflyktsmål, vandringsleder och badplatser.

Konfirmation

Här kan du anmäla dig till konfirmation 2023-2024

Förskolan Arken

Förskolan Arken är en förskola som drivs av Svenska Kyrkan. Lokalerna ligger i Kisa församlingsgård och i gamla prästgården. Här finns plats för 55 barn.

Kyrkans Begravningsbyrå i Kinda

När någon närstående dör förändras tillvaron. Kyrkans Begravningsbyrå hjälper till med allt som rör dödsfall och begravningar. Kyrkans Begravningsbyrå är öppen för alla, även för de som inte är medlem i Svenska kyrkan

Musikverksamhet

Var med och sjung! Gamla och nya sångare hälsas varmt välkomna. Välkommen att ringa församlingsexpeditionen i Kisa, 0494 - 29 04 40, om du har frågor.

Att leva vidare...

I Svenska kyrkans Leva vidare-grupp finns möjlighet att möta andra och dela erfarenheter om sorg och av att ha förlorat en nära anhörig. Med i gruppen finns en präst som samtalsledare. Gruppen träffas vid sex tillfällen.