Drottningholms slottskyrka

Drottningholms slottskyrka tillhör hovförvaltningen men församlingen firar gudstjänst i slottskyrkan den sista helgen varje månad.

Fotograf: Marianne Abrahamsson

Fotograf: Marianne Abrahamsson Foto: Marianne Abrahamsson

Under maj 1746 invigdes denna kungliga kyrka som ligger i direkt anslutning till Drottningholms slott. Kyrkan ritades av Nicodemus Tessin den äldre och uppfördes av Nicodemus Tessin den yngre. Kyrkan lyder under hovförsamlingen, men används av Lovö församling som hargudstjänst sista söndagen varje månad samt under de stora helgerna.
Andra advent hålls julmässa på Drottningholm. Då ansvarar församlingen för flera olika julsångs- och andaktsprogram, både under lördagen och söndagen.

Kyrkan har sittplatser för ca 120 personer

Boka slottskyrkan

Skapad: 2011-09-21 14:35:00

Sista söndagen varje månad ansvarar Lovö församling för verksamheten i Slottskyrkan. Då finns det möjlighet att boka dopgudstjänst kl 14.00 innan den ordinarie gudstjänsten kl 16.00 via pastoratets expedition,