Det bakre koret i domkyrkan
Foto: Öyvind Lund

Domkyrkan

Välkommen till Karlstads domkyrka! Detta är de ordinarie öppettiderna: Måndag-onsdag och fredag kl. 9-16 Torsdag kl. 9-19, lördag kl. 10-16 Söndag kl. 10-18.

Om tro och liv - Öppna bibelsamtal i Församlingshuset

Vill du samtala om tro och liv? Mässa i Domkyrkan kl 18.00 och möts vi i församlingshuset där vi samtalar och fikar. Kvällen avslutas kl 20.00 Jämna torsdagar: 25/1, 15/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5

Drop-in barnrytmik i Råtorpskyrkan

I maj blir det drop-in barnrytmik i Råtorpskyrkan. Välkommen till en stund fylld av sång, närhet, rytmik och glädje tillsammans med ditt barn.

KUL I KATEDRALEN

Under påsklovet, den 2 och 3 april blir det Kul i Katedralen med sång och instrument, pyssel och skapande, tornuppstigning, besök vid kyrkklockorna och orgelspel. Smörgåslunch ingår. Varmt välkommen du som är 9-12 år. Anmälan senast 25 mars till sandra.albertus@svenskakyrkan.se

Kommenterad gudstjänst

Vad och varför i högmässan?

Upplev påsken i alla kyrkor

Mörkret kan aldrig vinna. Kärleken övervann allt. Påskens berättelse är mäktig och berättas i alla kyrkor snart. Följ med genom dagarna från mörker till ljus.

Upptäck Domkyrkan

Är du nyfiken på något i Domkyrkan? Här hittar du korta kommentarer om föremålen, symbolerna, kyrkans historia och några personligheter som förknippas med Domkyrkan.

"Byt ut en lektion" - Kyrkopedagogisk vandring i Domkyrkan

Alla skolklasser i grundskolan och gymnasiet är välkomna till en kyrkopedagogisk vandring i Domkyrkan.

Webb-TV: Se gudstjänst LIVE i Karlstads domkyrka

Klicka här för att se gudstjänsten från Karlstads domkyrka varje söndag 11.00. Den sänds live här på hemsidan. Glimt tv där gudstjänsterna tidigare har sänts har tyvärr avslutat sina sändningar i kabeltvnätet. Nu kan du endast se gudstjänsten här på hemsidan.

Guidningar vid Metakapellet 2024

Upplev det vackra Metakapellet och följ med på kyrkogårdsvandring på Västra och Östra kyrkogården. Välkommen!

Nyfiken på...

Välkommen att upptäcka Karlstads domkyrka genom årets högtider och skeenden! Kyrkopedagog Sandra Albertus leder oss på vandringar bland symboliken och berättelserna i och kring Domkyrkan.

Tympanonreliefen i Karlstads domkyrka

Lyssna på elva korta avsnitt om tympanonreliefens 33 små bilder

Veckan i Domkyrkan

Domkyrkan är ett levande gudstjänstrum som fylls av bön varje dag. Hit är du alltid välkommen för andakt, enskilt eller tillsammans med andra. Här sker minst en andakt eller gudstjänst varje dag.

Det händer i Domkyrkan

Här hittar du grupper, körer och annat som håller till i Domkyrkan och dess församlingshus.

Sinnesrobön, Domkyrkan

Tisdagar 12.00, Domkyrkan. Enkel och kravlös stund med musik, ljuständning och kort bön. Ett tillfälle att hämta kraft i vardagen.

Guidningar i kyrkohistoriska miljöer

Är du nyfiken på kyrkornas symboler, konst och historia? Vill du veta mer om berättelser och livsöden som kyrkogårdens gravvårdar vittnar om? Välkommen på visning i kyrkobyggnader och på kyrkogårdar!

Ord och musik på fredagskvällen

Digital sändning från Karlstads domkyrka. Fredagar kl.18.00. Välkommen till vårt digitala kyrkorum

Meditation

Det är aldrig för sent att inte göra någonting! Kom på andlig friskvård och slå dig ner för att odla upp dina inre åkrar av lugn och frid. Välkommen kl 19-20 och introduktion kl 18.30 om du inte mediterat med oss tidigare.

SKUT-råttan SKUT

SKUT står för Svenska kyrkan i utlandet och SKUT-råttan har nu påbörjat sin långa resa utanför Sverige. Följ med SKUT på äventyr!

Om Karlstads domkyrka

Karlstads domkyrka är stiftskyrka och i Karlstads centrum. Det är en vitputsad stenkyrka och stor och ljus inuti. Domkyrkan är öppen varje dag så du är alltid välkommen in.

Karlstads domkyrka

Kontakta Domkyrkan

Tel: 054-14 14 00, e-post:karlstads.pastorat@svenskakyrkan.se Besöksadress: Västra kyrkogatan 5, 652 22 Karlstad

Konsertförfrågningar Domkyrkan

Är du intresserad av att hyra Domkyrkan för en konsert? Läs mer här om hur du gör.

Digital Gudstjänst varje söndag 

Varje söndag firas gudstjänst i Domkyrkan 11.00.

Se den här.

 

Domkyrkans klockspel

ljuder från domkyrkotornet dagligen kl. 8, 12, 15 och 18.