Dop

Dopet är en stor och viktig handling. Som döpt får man överlämna sig i Guds hand och få löftet att vad som än händer är man aldrig övergiven av Gud.

Dopet är ett sakrament (= helig handling). Ett sakrament är en handling som Jesus har instiftat. Det är såväl en yttre som en inre gåva.

Den yttre gåvan är medlemskap i kyrkan och den inre är löftet om Guds närvaro i vad som än händer. Dopet är ett uttryck för Guds kärlek till oss. Genom att låta döpa sitt barn eller sig själv väljer man den kristna vägen.

Foto: Magnus Aronson

En liten film om dopet

Förrättningstider (dop/vigsel)

Skapad: 2011-02-24 17:35:00

Doptider Årsta kyrka:
Lördag: 12.00. 13.30
Söndag: inga tider
Det kan vara bra att veta att eftersom Årsta kyrka är populär som dopkyrka, förrättas vanligen två dop i samma gudstjänst.

Doptider Enskede kyrka:
Lördag: 12.00. 13.15, 14.30, 15.45
Söndag: 14.00
Det kan vara bra att veta att eftersom Enskede kyrka är populär som dopkyrka, förrättas vanligen två dop i samma gudstjänst.