Engagera dig

Vill du göra något handfast i kampen för en rättvisare värld? Här kan du lära dig mer, delta i e-postaktioner, bli Ageravolontär eller internationellt ombud i församling.

Har du fler idéer på hur du vill engagera dig? Hör gärna av dig till oss med tips och synpunkter!

Uppmana politikerna att ta klimatansvar!

Skapad: 2014-05-21 08:20:00

Nu måste beslutsfattarna ta ansvar. Att visa att vi är många som bryr oss om klimatfrågan är bästa sättet att få makthavare att våga ta de tuffa beslut som behövs. 

Skicka ett vykort till något av riksdagspartierna >>

 

Foto: Sofia Gustavsson

Skapad:2009-02-04 00:00:00

Det finns flera sätt att vara volontär via Svenska kyrkan utomlands och i Sverige. Var med i vårt utbytesprogram, praktisera i Afrika, bli Ageravolontär i Sverige...

Läs mer om att åka på utbyte och bli volontär inom Svenska kyrkan >>

Foto: Maria Hagander

Skapad:2008-02-04 14:30:00

Anmäl dig till vår e-postlista så får du information också om kommande aktioner riktade till en politiker eller annan beslutsfattare.

Här anmäler du dig>>

Foto: Magnus Aronson/IKON

Skapad:2013-02-18 08:25:00

Här finns fler tips för dig som vill engagera dig i kyrkan som volontär, i Sverige eller utomlands.

Läs mer om att vara volontär och arbeta ideellt i Svenska kyrkan >>

Foto: Foto: Josefin Casteryd/IKON

Skapad:2007-12-17 00:00:00

Det blir allt mer uppenbart att vi människor utsätter jorden för så allvarliga påfrestningar att det hotar kommande generationers livsmöjligheter. "Världens kurs" kan hjälpa dig eller din grupp att fundera på livsstilsfrågor och hur du kan vara med och påverka för att förändra.

Läs mer om Världens kurs >>
 
 

Klimaträttvis?! Testa dig själv!

Skapad: 2010-06-03 00:00:00
Ligger du mycket över den ranson koldioxidutsläpp som varje ”jordbo” har om mänskligheten ska dela på klimatbördan? Gör vårt test (det tar ungefär en halvtimme) och få förslag på hur mycket du kan investera i din egen klimatanpassning och i gåvor till dem som drabbas värst av klimatförändringarna.
Till testet !
Fairtrades applikation hjälper dig att hitta närmsta kafé som serverar Fairtrade, att få veta mer om en specifik vara i din butik eller att möta odlarna. Klicka på bilden för att ladda ned appen.

Fairtrades applikation hjälper dig att hitta närmsta kafé som serverar Fairtrade, att få veta mer om en specifik vara i din butik eller att möta odlarna. Klicka på bilden för att ladda ned appen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//