Engagera dig

Vill du göra något handfast i kampen för en rättvisare värld? Här kan du lära dig mer, delta i e-postaktioner, bli Ageravolontär eller internationellt ombud i församling.

Har du fler idéer på hur du vill engagera dig? Hör gärna av dig till oss med tips och synpunkter!

Foto: Patricia Mwaikenda, ELCT

Skapad:2014-05-07 09:15:00

Nu finns en möjlighet för dig som har livs- och yrkeserfarenhet, och är över 30 år, att bli volontär i Tanzania under tre månader. Ansök senast 1 december för vårterminen 2015 och 1 juni för höstterminen 2015.  

Läs mer om möjligheten att bli volontär i Tanzania >>

Thursdays in black - torsdagar i svart, mot våld och våldtäkt

Skapad: 2014-10-02 14:00:00

Var med i den internationella kampanjen Thursdays in Black! Genom att klä sig i svart och bära kampanjknappen protesterar människor världen över mot sexuellt våld. och våldtäkt! Var med du också!

Beställ din egen knapp och läs mer hos Sveriges kristna råd >>

Under några veckor kommer vi att dela bilder på människor som är med i kampanjen på vår facebooksida >>

Foto: Wilton Bandeiras

Skapad:2014-09-19 14:28:00

Var med i vår e-postkampanj och mejla biståndsminister Isabella Lövin. Fler barn och familjer i världen behöver barnbidrag!

Var med i kampen för barnbidrag åt alla >>

Foto: Sofia Gustavsson

Skapad:2009-02-04 00:00:00

Det finns flera sätt att vara volontär via Svenska kyrkan utomlands och i Sverige. Var med i vårt utbytesprogram, praktisera i Afrika, bli Ageravolontär i Sverige...

Läs mer om att åka på utbyte och bli volontär inom Svenska kyrkan >>

Foto: Magnus Aronson/IKON

Skapad:2013-02-18 08:25:00

Här finns fler tips för dig som vill engagera dig i kyrkan som volontär, i Sverige eller utomlands.

Läs mer om att vara volontär och arbeta ideellt i Svenska kyrkan >>

Foto: Foto: Josefin Casteryd/IKON

Skapad:2007-12-17 00:00:00

Det blir allt mer uppenbart att vi människor utsätter jorden för så allvarliga påfrestningar att det hotar kommande generationers livsmöjligheter. "Världens kurs" kan hjälpa dig eller din grupp att fundera på livsstilsfrågor och hur du kan vara med och påverka för att förändra.

Läs mer om Världens kurs >>
 
 

Klimaträttvis?! Testa dig själv!

Skapad: 2010-06-03 00:00:00
Ligger du mycket över den ranson koldioxidutsläpp som varje ”jordbo” har om mänskligheten ska dela på klimatbördan? Gör vårt test (det tar ungefär en halvtimme) och få förslag på hur mycket du kan investera i din egen klimatanpassning och i gåvor till dem som drabbas värst av klimatförändringarna.
Till testet !
Fairtrades applikation hjälper dig att hitta närmsta kafé som serverar Fairtrade, att få veta mer om en specifik vara i din butik eller att möta odlarna. Klicka på bilden för att ladda ned appen.

Fairtrades applikation hjälper dig att hitta närmsta kafé som serverar Fairtrade, att få veta mer om en specifik vara i din butik eller att möta odlarna. Klicka på bilden för att ladda ned appen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//