Engagera dig

Vill du göra något handfast i kampen för en rättvisare värld? Här kan du lära dig mer, delta i e-postaktioner, bli Ageravolontär eller internationellt ombud i församling.

Har du fler idéer på hur du vill engagera dig? Hör gärna av dig till oss med tips och synpunkter!

Foto: Montage Gustaf Hellsing

Skapad:2014-02-21 15:11:00

Du har chansen att vinna en kock för en kväll genom att dela ditt bästa recept i vår tävling.

Läs mer om recepttävlingen Klimatsmartast

Foto: Josefin Casteryd

Skapad:2012-10-23 06:25:00

Ageravolontärerna är unga vuxna mellan 18 och 30 år som agerar lokalt för global rättvisa. Genom aktion, information och livsstilsarbete bedriver vi politisk påverkan. Nu har vi förlängt ansökningsperioden till den 21 april - välkommen att ansöka du också!

Läs mer om hur det är att vara Ageravolontär

 

Foto: Maria Hagander

Skapad:2008-02-04 14:30:00

På den här sidan kan du anmäla dig till vår e-postlista och på så vis vara med i vår nästa e-postaktion till en politiker eller annan beslutsfattare.

Här anmäler du dig>>

Foto: Foto: Josefin Casteryd/IKON

Skapad:2007-12-17 00:00:00

Det blir allt mer uppenbart att vi människor utsätter jorden för så allvarliga påfrestningar att det hotar kommande generationers livsmöjligheter. "Världens kurs" kan hjälpa dig eller din grupp att fundera på livsstilsfrågor och hur du kan vara med och påverka för att förändra.

Läs mer om Världens kurs

Foto: Josefin Casteryd/IKON

Skapad: 2013-02-26 14:10:00

Som ombud driver du Svenska kyrkans internationella frågor på hemmaplan. Du ingår i församlingens internationella grupp och arbetar med insamling, påverkans- och livsstilsarbete, lärande och fördjupning.

Läs mer om att vara internationellt ombud i församlingen på Svenska kyrkans intranät

 

 

 

 

 

 

 
 

Klimaträttvis?! Testa dig själv!

Skapad: 2010-06-03 00:00:00
Ligger du mycket över den ranson koldioxidutsläpp som varje ”jordbo” har om mänskligheten ska dela på klimatbördan? Gör vårt test (det tar ungefär en halvtimme) och få förslag på hur mycket du kan investera i din egen klimatanpassning och i gåvor till dem som drabbas värst av klimatförändringarna.
Till testet !
Fairtrades applikation hjälper dig att hitta närmsta kafé som serverar Fairtrade, att få veta mer om en specifik vara i din butik eller att möta odlarna. Klicka på bilden för att ladda ned appen.

Fairtrades applikation hjälper dig att hitta närmsta kafé som serverar Fairtrade, att få veta mer om en specifik vara i din butik eller att möta odlarna. Klicka på bilden för att ladda ned appen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//