Bromma församling

Livet är bättre i gemenskap. Välkommen till Bromma församling!

Församlingshuset är stängt över påskhelgen

Skärtorsdag 28/3 stänger församlingshuset kl 12.00 och håller stängt t o m annandag påsk. Vi öppnar åter tisdag 2/4.

Påsk och stilla veckan i Bromma församling 2024

Påskhelgen går från mörker till ljus, från död till liv. Varmt välkommen att dela högtiden med oss. Här kan du läsa mer om gudstjänster, barnverksamhet i påsktid och musik i nionde timmen.

Musik vid nionde timmen på långfredagen

Stabat Mater, av GB Pergolesi, framförs på långfredagen kl 15.00 i Bromma kyrka. Damkör ur Ängby Motettkör, under ledning av Helena Lidén Moore. Solister: Gunilla Franklin och Ingrid Rådholm Konvicka.

Glad påsk med Brommabladet!

Till helgen 22-23 mars dimper Brommabladet nr 1, 2024 ner i brevlådorna hos boende i Bromma församling. Vill du läsa Brommabladet digitalt finner du länken här.

En hög med små färgglada påskägg.

Öppna förskolan i Annedal stängd under påsklovet

Öppna förskolan i Annedal är stängd ve 14 på grund av påsklov. Välkommen till Öppna förskolan i Ängbykyrkan under tiden.

Konserter våren 2024

Det bjuds på fina konserter i våra kyrkor under våren. Här finns musikprogrammet som gäller för mars, april och maj.

En bebis i dopklänning sover i någons famn. Ett barn klappar på bebisens huvud.

Drop-in-dop i Bromma kyrka 4/5

Dopet är ett sätt att fira när ett barn fötts och välkomna det in i gemenskapen. Du kan döpas hela livet, oavsett ålder. Dopet är en gåva som bara är att ta emot. Den 4 maj bjuder vi in till drop-in-dop i Bromma kyrka.

Kurs: Vi målar ikoner

Vill du lära dig att måla ikoner? Helgen den 12-14 april 2024 är vår omtyckta kurs i ikonmåleri tillbaka i Ängbykyrkans lokaler.

Hej volontär! Inbjudan till vårlunch

För våra volontärer i Bromma församling ordnar vi en vårlunch med allsång onsdagen den 10 april kl 11.30-14.00. Din anmälan vill vi ha senast den 1 april.

Pilgrimsresa till Bornholm

I augusti 2024 pilgrimsvandrar vi på Bornholm. Det blir en vandring med spektakulära vyer längs kusten. Vill du följa med på resan, som sträcker sig mellan 12 och 16 augusti, anmäl dig nu. Antalet platser är begränsat. Sista anmälningsdag 8 april.

Andliga samtal – ny samtalsgrupp i Ängbykyrkan

Talar Gud till oss genom Bibeln, också idag, i våra vardagliga liv? Välkommen till Andliga samtal, en ny öppen samtalsgruppen där vi pratar om utifrån olika berättelser i Bibeln och funderar kring hur vår vardag har inspirerats av Gud.

Handarbetsträff på torsdagar (ej 28/3)

Tycker du om att sticka, virka eller brodera? Varmt välkommen till en stunds trivsam gemenskap, med eller utan handarbete. OBS: Ingen träff på skärtorsdagen, den 28/3.

Brommasalen – ny eventlokal för uthyrning

Det nya församlingshuset intill Ängbykyrkan har en 255 kvm stor eventlokal som går att hyra för olika tillställningar. Kanske till den stora bröllopsfesten, till födelsedagsfirandet eller konferensen? Läs mer i reportaget ur Brommabladet nr 1-24 här.

Lunchandakt och soppa på torsdagar (ej 28/3)

På torsdagar är det lunchandakt och musik i Ängbykyrkan. Efter andakten serveras husmor Carins hemlagade soppa. OBS: Inte skärtorsdag 28/3.

Träffpunkt Bibel, på tisdagskvällar (ej 26/3)

Vill du fördjupa dig i de bibliska berättelserna? Denna termin läser vi första halvan av andra Moseboken. Varmt välkommen till Träffpunkt Bibel på tisdagskvällar, med start 6 februari.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer i församlingen varje månad? I så fall kan du prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.

Jag vill få nyhetsbrevet

Medlem i Svenska kyrkan

Att vara med i ett kyrkligt sammanhang betyder något för dig och Gud, men även för din församling.

Bli medlem

Stöd från Svenska kyrkan

Behöver du någon att prata med?

Våra präster och diakoner finns här för dig! De är i tjänst och kan ta emot telefonsamtal vardagar kl. 9.00–17.00. Prästerna och diakonerna har tystnadsplikt och du hittar deras telefonnummer här. Kvällstid kan du kontakta jourhavande präst på 112.

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. I kyrkan kan det handla om att hjälpa till med kyrkfika, gruppverksamheter eller besöka ensamma människor.

Vi bygger framtidens kyrka

Tillbyggnad och renovering av Ängbykyrkan

Bromma församling arbetar med att samordna, komplettera och förstärka användningen av Ängbykyrkans lokaler och samlingsrum. Därför renoverar vi nu församlingshuset och bygger en ny träbyggnad norr om kyrkan.