Frivilligt arbete

Församlingen har ett stort antal frivilliga - alla är viktiga! Du väljer själv i vilken utsträckning du vill engagera dig, allt efter intresse, önskemål och förmåga. ________________________________________

Svenska kyrkan i Zurich-Basel gläder sig åt många frivilliga insatser i församlingen. Frivilliga insatser behövs som kyrkvärdar, vid julmarknad, kulturevenemang, lunchträffar, transporthjälp, redaktion i församlingens informationsblad Rundbrev och mycket annat. 

KYRKVÄRDAR

Kyrkvärdarna hälsar alla som kommer till högmässan välkomna, delar ut agendor, läser texter och ber böner. De är ofta det första ansikte en person möter då man kommer till kyrkan.

JULBASAREN

Varje år ställer ca 100 personer upp med sin tid och sitt engagemang för att vi skall kunna ordna vår julbasar. Servera, sälja, bära varor och hjälpa till i de olika försäljningsstånden är exempel på uppgifter.

LUNCHER

Hjälpa till med matlagning och dukning till tisdags- och torsdags- luncher som anordnas varje månad.

VILL DU HJÄLPA TILL?

Fundera över vilka dolda eller helt uppenbara talanger du har. Om du vill ge av din tid eller kunskap, kontakta oss så kommer vi överens om hur ditt engagemang kan se ut.

AKTUELLT SÖKER VI

Förstärkning till Basar-teamet i Zürich. Vi letar efter personer som kan koordinera fiskdammen, tombolan, bakståndet och korvserveringen. Så hör av dig om du vill vara med i ett glatt gäng som skapar julstämning för svenskar i Zürich med omnejd. Arbetet kickar igång med en apero i början på september. 

Vi söker för närvarande hjälp med utformningen av församlingens informationsblad Rundbrev, som kommer ut två gånger per år. Det är bland annat layout av texter och bilder i en 24 sidig upplaga.

Maila zurich@svenskakyrkan.se så berättar vi mer.