Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Vreta klosters församling Besöksadress: Löjtnantsgatan 1, 59071 Ljungsbro Postadress: Box 64, 59070 Ljungsbro Telefon:+46(13)63658 E-post till Vreta klosters församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmandfilm

Under sommaren publicerades en film som är tänkt att rekrytera konfirmander till Vreta klosters församlings konfirmandarbete.

Välkommen till Vreta kloster församlings konfirmandarbete!

Konfirmationen är viktig när vi står inför vuxenlivet. Vår målsättning är att ge unga människor en möjlighet att reflektera över sina liv och över vilka värden som är viktiga. I en tid där livet rullar på fortare och fortare ger det ungdomar en chans att prata om stora frågor tillsammans med jämnåriga och vuxna. Den ger fantastiska möjligheter till minnesvärda upplevelser såsom läger, andaktsliv, gudstjänster och sång.

Kanske har du sett vår film om konfirmation? Vi vill gärna lyfta frågan om konfirmation eftersom vi vet att de som konfirmerats oftast är väldigt nöjda med upplevelsen. Tveka inte att höra av dig till oss för att genomgå konfirmation och för att ställa frågor.

Nu lite om filmen vi lagt ut:

I dagarna publicerades en film som är tänkt att rekrytera konfirmander för nästa läsår.
Målgruppen för filmen är alltså presumtiva konfirmander, högstadieelever. Inte vuxna. Ungdomarna själva har varit med och utformat innehållet i filmen.

Här kommer några förklaringar till innehållet:

HLR i kyrkan är en symbol för att räddas. Vi tror att vi blir räddade genom Jesus. Personen i filmen överlever. 

Blind står med Bibeln är en symbol för att våra ögon ska öppnas och vi ska se det goda i våra liv. Vi ville också poängtera att blinda också är välkomna till kyrkan. En anledning var också att ungdomen ville ha solglasögon på sig för att vara lite cool.

Jesus som blinkar är en symbol för att Jesus lever än. Han ser oss och vill vara tillsammans med oss. Han har humor och är fortfarande närvarande. Han älskar oss.

Hästhuvudet har ingen symbolik. Enda anledningen till att den är med är att den är oväntad och ungdomarna tyckte den var kul. 

Personer puttade i kanalen kan uppfattas som farligt. Vid inspelningen var det stängt för båttrafik eftersom det var kväll. Flera personer hade uppsikt över dem som blev iputtade. Det var inte heller kallt i vattnet, badtemperatur. Denna sekvens var välrepeterad innan de ens puttades i.

Brandsläckaren är ingen miljöförstörare eftersom det endast är såpvatten i den.

Att vuxen man tar bulle från ung tjej kan uppfattas som maktmissbruk. Innan inspelningen hade vi samtal med ungdomarna inför händelsen.
Det symboliserar att vi delar bröd. Delar allt. En gemenskapssymbol.

Kontaktpersoner:

Jens Lagnestam

IT-ansvarig