Väntjänsten i Borbygden

Vart skall jag ringa och när? Ring vår telefonbokning på tel 0370-65 00 50 Vi har telefontid, onsdagar mellan 10.00-12.00.

VÄNTJÄNSTEN I BORBYGDEN

Väntjänsten är till för den som önskar ordnade kontakter med människor.
Väntjänsten är en förening som vill ta sin del av ansvaret för människor med funktionshinder, sjukdom eller som har ett särskilt behov av småtjänster. Föreningen består av representanter från Missionskyrkan, OSS-hjälpen, Pingstkyrkan, PRO, Röda Korset och Svenska Kyrkan i Borbygden samt enskilda personer.

Behöver du hjälp med något?
Väntjänsten är ett komplement till hemtjänsten men ersätter den inte.
Väntjänsten kan hjälpa dig med småtjänster som att följa med till sjukhuset, byta gardiner, handla, gå med till kyrkan eller på bio, pynta eller hjälpa dig till frisören. Kanske behöver du någon att prata med och dricka kaffe tillsammans med eller hjälp till banken så att du själv kan uträtta dina ärenden.

Vi klipper inte gräs, skottar inte snö, är inte taxi och kan inte ta in posten varje dag och utför inte tjänster som medför något ekonomiskt ansvar.

Vad kostar det?
De tjänster vi utför är kostnadsfria. Behöver du transport används i första hand allmänna kommunikationsmedel, färdtjänst och sjuktransport. Får du ändå skjuts av någon i Väntjänsten betalar du 18.50 kr/mil, 2011, dvs de kostnader bilägaren har för bil och drivmedel.

Vill du gå på bio eller konsert tillsamman med någon från Väntjänsten betalar du inträde för er båda.

Väntjänstens medlemmar har moralisk tystnadsplikt och kan alltid presentera sig med hjälp av Väntjänstens medlemskort.
Väntjänstens medlemmar är försäkrade.

Vart skall jag ringa och när?
Ring vår telefonbokning på tel 0370-65 00 50
Vi har telefontid, onsdag mellan 10.00-12.00.