Fest i Heby

I tio fullspäckade dagar med start på midsommarafton är det fest i Heby kommun! Fest i Heby är en samlingsaktivitet för olika besöksmål inom kommunen. Vi i Vittinge församling har hakat på och har alltid ett gediget program. Barndag, 50-talsafton, våffelcafé och djurgudstjänst är några av våra återkommande evenemang.

Åren 2020 och 2021 var Fest i Heby inställt pga coronapandemin.

Årets Fest i Heby i Vittinge församling!

Mässa med tårta midsommardagen 24 juni

Välkommen att fira mässa på service- och äldreboendet Rungården i Morgongåva på midsommardagen kl 14.30! Hembakad sommartårta serveras till kyrkkaffet.

Strandlinje med träd, himmel och moln som speglas i vattnet.

Andakt, allsång och fika på stranden 25 juni

Vi håller en enkel andakt på stranden vid Tenasjön med allsång till ackompanjemang av Eva Axelsson. Välkommen till en mysig stund då vi sjunger, umgås, fikar med tårta och även grillar om möjligheten finns. Vi börjar klockan 18.00.

Våffelcafé 26 juni–1 juli

Välkommen till vårt våffelcafé! Här kan du njuta av nygräddade våfflor med sylt och grädde. Öppet måndag 11.00–17.00 och tisdag–lördag 11.00–15.00.

Kyrkorummet sett uppifrån orgelläktaren.

Lunchandakter och guidning i kyrkan

Måndag 26 juni–fredag 30 juni håller vi en stunds andakt med musik i kyrkan klockan 12.00. Klockan 13.00 kan du följa med på guidad tur i vår vackra medeltids­kyrka. Kom och ta del av spännande historier kring kyrkan och dess inventarier!

Barnens dag med drop in-dop 26 juni

Barnens egen dag full av roliga aktiviteter mellan 11.00 och17.00! Det blir bland annat ponnyridning, ansiktsmålning och femkamp och så får vi besök från försvarsmakten som visar ett riktigt militärfordon! Korv, våfflor och fika finns till försäljning hela dagen. Mellan 11.00 och 12.00 kan du passa på att döpa ditt barn (eller dig själv). Kyrkomusiker finns på plats och efteråt bjuder vi på våffelkalas. Vid barndop måste båda vårdnadshavarna samtycka. Medtag legitimation.

Djurgudstjänst 26 juni

En gudstjänst tillägnad våra husdjur måndag 26 juni 15.00. Välkomna både två- och fyrbenta! Vill du bli målad till ett djur, kom lite tidigare och besök vår ansiktsmålning!

Turkos raggarbil från 50-talet sedd framifrån.

50-talsafton med drop in-vigsel 29 juni

Välkommen till årets nostalgiafton! Beundra gamla bilar, smaska klassiskt fika till låga priser och lyssna till Järlåsagruppen Sunliners som spelar 50-talsrock. Och varför inte passa på att gifta er i det glada 50-talet! Fria, få ett ja, beställ hindersprövning, ta med legitimationer och kom till Vittinge kyrka mellan 20.00 och 21.00. Vi ordnar präst, musik, fika och vittnen. Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.

Musikcafé med Mattias Jansson 30 juni

Den sjungande bonden från Faringe underhåller med dragspel och sång i Vittinge församlingshem fredag den 30 juni 19.00–21.00. Gofika finns till försäljning.

Loppisprylar på ett bord.

Bakluckeloppis 1 juli

Lördag den 1 juli mellan 11.00 och 15.00 anordnar vi bakluckeloppis på kyrkans parkering. Passa på att sälja prylarna du inte längre behöver! Boka säljplats på 0224-620 37 eller vittinge.forsamling@svenskakyrkan.se. Fika och våfflor finns till försäljning.

Bilder från tidigare år