Söndagsklubben

Ger barnen verktyg att möta livet med förundran, medmänsklighet och hopp. Vi varierar våra tillfällen mellan morgonmässan i Bjärka-Säby och mässan i Vårdnäs kyrka. Start igen 8 september Vårdnäs kyrka 11.00. Välkommen!

I våras startades ett samarbete mellan Vårdnäs församling och två föräldrar som regelbundet tar med sina barn på morgonmässan i Bjärka-Säby. En gemensam önskan formulerades; – Att ge barnen verktyg för att möta livet med förundran, medmänsklighet och hopp.

– Det behövs en lokal gudstjänst där barnen blir sedda, säger Emanuel Eriksson, pappa till Olle 7, Eivor 6 år, och Eila 2 år. Vi vill hjälpa dom att sätta ord på livets stora frågor och lära dom bibelns berättelser.

Alla barn är välkomna men fokus ligger mellan 3–10 år. Yngre barn behöver en förälder med. De som är över 10 kan hjälpa till som ledare. Nu vill vi att fler från Bjärka-Säby, Bestorp, Sturefors, Vårdnäs och Brokind med omnejd ska upptäcka söndagsklubben. Vi börjar alltid i kyrkan. I Vårdnäs får de barn som vill, tåga in och bära korset tillsammans med prästen. Efter en kort stund i kyrkan följer barnen med till sin egen samling. Föräldrarna kan stanna kvar i kyrkan.

Nu drar söndagsklubben igång på allvar. Det bjuds på drama, flanellograf, sagostund och musik med utgångspunkt ur en bibelberättelse. Sen pysslar vi. I februari tex ska vi dekorera ljus i Nya slottets ljusverkstad. Söndagsklubben avslutas i kyrkan där barnen är med och delar nattvarden med alla andra.

Tiderna är olika beroende på var vi är. I Bjärka-Säby börjar vi kl. 8 och efteråt blir det frukost i slottscaféet. I Vårdnäs börjar vi kl. 11 och där äter vi enklare lunch i församlingshemmet.

Aktuella datum Söndagsklubben

Vi startar igen vid mässan i Vårdnäs kyrka 8 september 11.00