Foto: Magnus Aronsson IKON

Kyrkliga syföreningen Vist

Varmt välkommen att vara med! Just nu har vi inga träffar med anledning av Corona.

Den årliga auktionen

Kyrkliga syföreningen i Vist årliga auktion i Vist församlingshem Foto: Elin Strömblad

Den 23 november 2019 gick den årliga auktionen av stapeln. Många besökande som ropade in handgjorda föremål, hembakat bröd och mycket annat. Syföreningen fick denna kväll in hela 37.000 kr till olika hjälporganisationer. Vilken bedrift! Stor eloge till alla som på något sätt var involverade i auktionen. Under 2020 firade föreningen 130 år!

Vist kyrkliga syförening startade år 1890 och höll sin första auktion den 26 juni, vilken inbringade 96:75.

Stadgar upprättades på 1960-talet och gäller i stort sätt fortfarande.

Stickning
Foto: Linda Mickelsson /Ikon

I dag har föreningen 13 medlemmar som träffas i församlingshemmet var fjortonde dag, onsdagar i jämn vecka kl. 13.30. En av medlemmarna är då värdinna och står för kaffet. Någon av prästerna eller församlingsassistenten är närvarande och håller en kort andakt. Vi stickar och syr efter eget intresse.

I slutet av november hålls en auktion med försäljning av bl.a. handarbeten som tillverkats under året. Behållningen som de senaste åren legat runt 37.000:- går till olika hjälporganisationer.

Den som är intresserad av att bli medlem eller nyfiken på vad vi gör är välkommen att titta in till oss en jämn onsdag kl.13.30, eller ringa vår ordförande Kristina Kull 013/54010.