Vi söker en förskolellärare till Förskolan Lyktan

Är du rätt person för vårt glada gäng?

Svenska kyrkan i Vislanda och Blädinge startar nu en liten förskola för max 18 barn i Vislanda församlingshem Lyktan, med nyanställd pedagogisk personal. Vi utvecklar vårt redan omfattande arbete med barn och familjer så att vi kan ta hand om de yngsta barnen hela dagen. På så sätt kan vi erbjuda en barnomsorg som många familjer önskat och vi får följa med barnen i deras utveckling under en längre tid.

Är du den vi söker?

Vi behöver ytterligare en personal till vår nya förskola på 75-100 %. Du bör ha utbildning till förskollärare eller barnskötare med erfarenhet. Du behöver dela Svenska kyrkans värderingar. En merit är om du har vana att arbeta med appen TYRA.

Förskolan Lyktan startar inskolning 7 januari 2020 och ska drivas av Svenska kyrkan i Vislanda-Blädinge. Våra barnlokaler i församlingshemmet Lyktan i Vislanda byggs nu om till en liten förskola. Vi erbjuder en syskonavdelning med ca 18 barn för åldrarna 1-5 och ska arbeta med konfessionella inslag, i enlighet med Lpfö 18 och Skolverkets riktlinjer. Övriga anställda är en förskolechef och två förskollärare. Under hösten 2019 sker ett viktigt planeringsarbete som all personal behöver deltaga i. Vi erbjuder fortbildning inom nätverket för kristna förskolor i regionen och samverkar också med Alvesta kommun.

Till Vislanda finns goda kommunikationer med tåg och buss och till kyrkans lokaler kan vi erbjuda cykel.

Utöver personalen på förskolan finns 11 anställda varav några arbetar med öppen förskola och barnverksamhet efter skoltid.

Välkommen med din ansökan snarast! Planerad start för denna tjänst är under våren 2020. Frågor? Kontakta förskolechef Mia Wallin 073-420 11 39.

Arbetslivserfarenhet
Lärare i förskola/Förskollärare, 1-2 års erfarenhet (Meriterande)
Eftergymnasial utbildning två år eller längre (Meriterande)