Litauenhjälpen

Under många år har Blädinge församling genomfört ett informations- och insamlingsarbete till stöd för Litauenhjälpen.

LITAUENHJÄLPEN INSAMLING
4-15 maj 2020

Vi tar tacksamt emot allt från kläder, skor, leksaker, husgeråd, verktyg med mera. Det du lämnar in ska vara helt, rent och packat i kartonger. Vi ber också alla som lämnar in saker till insamlingen att samtidigt ge ett transportbidrag på 20 kr eftersom transporterna till Litauen är dyra.

insamlingstider

Kyrkstallarna Vislanda och Blädinge

måndag - fredag 7-16

Har du inte möjlighet att lämna någon av dessa tider, ring våra vaktmästare.

Håkan Jonasson

Arbetsledande kyrkvaktmästare

Sara  Gladh

Sara Gladh

Kyrkvaktmästare

Litauenhjälpen - senaste nytt!

Stödet till Litauenhjälpen är idag en del av hela pastoratets internationella arbete. Vi hoppas att du också vill skänka saker som du inte längre använder och som kan komma andra människor till glädje och ställer upp när det blir dags för nästa insamling.

Här kan du läsa mer om den organisationen:

www.litauenhjalpen.n.nu

Det finns också en bok som grundaren Kerstin Lindqvist skrivit som du kan beställa via Litauenhjälpens hemsida. Den kostar 200 kr + porto.Den går också att köpa av oss i pastoratet.

fakta litauenhjälpen!

Med säte i Bräkne-Hoby har Litauenhjälpen arbetat sedan 1992. Tillsammans med både enskilda personer och olika organisationer i bygden har man deltagit i insamlingar av kläder, husgeråd och möbler som har transporterats med lastbil till Litauen för att lindra fattigdom och nöd.

Läs mer här http://www.litauenhjalpen.n.nu/