Visby stift söker stiftspedagog/stiftsadjunkt

Stiftskansliet söker en medarbetare som självständigt kan arbeta inom hela det pedagogiska fältet. Inom barn och ungdomsområdet men också med pedagogiska och teologiska insatser som riktar sig mot alla åldrar.

Visby stift är Svenska kyrkans minsta stift, med cirka 36 000
medlemmar fördelade på 39 församlingar i tio pastorat på Gotland. Dessutom ingår i stiftet ett fyrtiotal församlingar runt om i världen inom ramen för ”Svenska kyrkan i utlandet” - SKUT. Den här tjänsten vänder sig huvudsakligen till gotlandsdelen av stiftet men visst arbete för SKUT kan också förekomma.

Tjänstens innehåll

Vi söker en medarbetare som självständigt kan arbeta inom hela det pedagogiska fältet. Inom barn och ungdomsområdet men också med pedagogiskt och teologiska insatser som riktar sig mot alla åldrar.

Vi avser att inom ramen för Svenska kyrkans projekt ”Lärande och undervisning” fortsätta en satsning på undervisning i kristen tro som mission.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant erfarenhet av pedagogiskt arbete i kyrkan. Vi ser gärna att du har en tydlig pedagogisk profil och kompetens. Du som söker har församlingspedagogexamen eller är präst. 

Tillträde

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Provanställning 6 månader kan komma att tillämpas.

Tjänstens omfattning

Tjänsten är tillsvidare och på heltid.

Kontakt

Vill du veta mer? Kontakta: 
Christer Engelhardt, stiftsdirektor på telefon 0498-40 49 00

Fackliga företrädare:
Anders Ahlin, SACO, tel. växel 0498-40 49 27
Kent Österdahl, KyrkA tel. 0498-24 01 76
Bimbi Ollberg, Vision tel. växel 0498-40 49 28
Linnea Tibell, Lärarförbundet tel. 073-073 84 30

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Visby stift senast 14 augusti.  
Adressen är:
Visby stift
Box 1334
621 24 Visby

Eller skicka din ansökan via e-post visby.stift@svenskakyrkan.se

Bifoga personligt brev och CV. Om du går vidare i rekryteringen kommer vi att be dig skicka in betyg och intyg samt löneanspråk och referenser.

Om Visby stift

Stiftet består idag av 39 församlingar på Gotland och ett 40-tal utlandsförsamlingar. På Gotland är det inte mindre än 92 medeltida kyrkor. Gudstjänster genomförs regelbundet i alla våra kyrkor. 

Stiftet arbetar med: 
·  Levande församlingar, engagerade medarbetare, fördjupande och glädjefyllda gudstjänster. 
·  Ett brett diakonalt arbete med fokus på de mest utsatta. 
·  En undervisning för olika åldrar som väcker nyfikenhet samt fördjupar kunskaper, andliga och existentiella insikter. 
·  En missionsuppgift som bygger på dialog och en strävan att vara goda förbilder  

Att bo på Gotland

Om du inte redan bor på Gotland, kanske du funderar hur det är. Jo, visst kan man bo på Gotland året runt! Vi är cirka 60 000 invånare. Ungefär halva befolkningen bor i Visby, Hemse, Slite och Klintehamn. Övriga på landsbygden. Vi har ca 1 500 lantbruk på Gotland, så landsbygden är levande och jordbrukssektorn är en betydelsefull näring. Gotland utmärker sig som en matregion av rang och kan stoltsera med ett stort antal restauranger och livsmedelsproducenter av högsta klass. 

Gotland har ett rikt kulturliv med egen länsteater, mycket musik i olika former, flera bibliotek och muséer. Dessutom är många konstnärer bosatta på Gotland vilket medför att det finns många konstateljéer att besöka över hela ön.

När det gäller utbildningar finns det ett bra utbud med allt från klassiska byskolor via gymnasieskolor och folkhögskola, till Uppsala universitet Campus Gotland. 

Det är nära till allt; människor, natur och utbud av alla de slag. Till Stockholm tar det cirka 35 minuter med flyg och Nynäshamn och Oskarshamn når du med färja på dryga tre timmar. På sommaren kommer över 800 000 turister till Gotland. Men det finns plats för alla! 

Läs mer om att bo och leva på Gotland året runt: www.gotland.com 

Varmt välkommen med din ansökan!