Nu har Thomas vigts till biskop i Visby stift

I strålande solsken vigdes Thomas Petersson och Åsa Nyström till biskopar i Visby respektive Luleå stift. Se bilderna här!

- En mäktig gudstjänst fylld av ande och liv. Vi ska ta med oss den varma anda som fanns i gudstjänsten till Gotland och utlandet, var biskop Thomas Peterssons första kommentar efter vigningsakten.

Lördag den 9 juni kl 12.00 välkomnar vi biskop Thomas till Visby stift i Domkyrkan. Efter mässan blir det mingel med förtäring i biskopsgårdens trädgård. Välkomna!

Här ser ni ett antal bilder från vigningsakten i kyrkan.

Därefter bilder från mottagningen hos ärkebiskop Antje Jackelén och biskop Thomas egna mottagning i Kyrkans hus.

Läs mer om Thomas nedan.